haşlamak neden önemli hocam?Yumurtayı haşladıktan sonra kabuğun iç kısmına yapışmış zarı soyup kurumasını bekliyorum. Sonrasında havan vs. kullanarak toz haline getirip canlılarda kullanıyorum.
Haşladıktan sonra içini diğer canlılara veriyorum; kuşlara, karıncalara, balıklara vs. Benim için de daha kolay oluyor açıkçası😅.haşlamak neden önemli hocam?
herkes haşlayın demiş ama 😂 o yüzden sormuştum haşlanmıştan çok tavada yemeyi seven biriyim o yüzden kabuğu o şekilde biriktirip ezsem sorun olmaz herhalde?Haşladıktan sonra içini diğer canlılara veriyorum; kuşlara, karıncalara, balıklara vs. Benim için de daha kolay oluyor açıkçası😅.
Aslında kalsiyum için yumurta kabuğu değilde kalamar kemiği versen daha iyi olur. Petshoplarda bulabilirsin.Salatalığı nası vermeliyim?
Yumurta kabuğunu nasıl vermeliyim?
Hocam düz mantık salatalığı yıka kes köy haşlanmış yumurta kabugnu güneşte kurut ufala salatalığın üzerine koy kuşçu dan kalamar kemiği alırsan daha iyi olur amaSalatalığı nası vermeliyim?
Yumurta kabuğunu nasıl vermeliyim?
+1Yumurtayı haşladıktan sonra kabuğun iç kısmına yapışmış zarı soyup kurumasını bekliyorum. Sonrasında havan vs. kullanarak toz haline getirip canlılarda kullanıyorum.
Zaten verdiğin besinler genelde sulu olacağı için şu ihtiyaçlarını besinlerden karşılayacaklardir ama ek olarak vereceğin besini ıslatıp verebilirsin daha garanti olursalyangozların kutusuna su koymam gerekiyor mu kapkta falan?
bence küçükken gerekli değil ama büyüdükçe gerekli hale geliyor. Hem su ihtiyacını karşılar hem de nem yapar.salyangozların kutusuna su koymam gerekiyor mu kapkta falan?
Yok sen fıs fıs attığında o sudan içerler sebzeden falanda su ihtiyaclarini karşılarlar kapba falan su koyma içine girer boğulur falan gerek yoksalyangozların kutusuna su koymam gerekiyor mu kapkta falan?
eğer büyüklerse koyabilirsin ama rahat çıkabileceği kadar yükseklik olması lazım yoksa boğulabilirler.salyangozların kutusuna su koymam gerekiyor mu kapkta falan?
Haşlamanın bir diğer sebebi yumurta kabuğunu sterilize etmek. İstersen haşlamadan içini boşalt kabuğun ama toz haline getirmeden önce mutlaka 4-5 dk suda kabuğu haşla..haşlamak neden önemli hocam?