African Fat Tailed Gecko Başlangıç Hk.

omurdagg

Yumurta
Üye
Merhaba,
Pet&Zoo ithalatından ön sipariş olarak Çizgili African Fat Tailed Gecko aldım. İthalat gerçekleşmesi için beklerken de yaşam alanını hazırlamak istiyorum. Fakat çok konu okumama rağmen bir kaç sorum cevapsız kaldı.

Büyük bir saklama kabında taban olarak peçete kullanarak besleyeceğim.

1. İzmir'de yaşadığım için yazın hava durumu 35-40 dereceleri buruyor. Bu durumlarda oda sıcaklığı ortlama en fazla 35 dereceyi görüyor. Son 2 haftada oda sıcaklığım 30-32 derece arası bu sıcaklık ideal mi? Tehlikeli mi? Bu oda sıcaklıklarında yine de ısıtıcı ped almalı mıyım? Eğer ki oda sıcaklığı tehlikeli düzeydeyse elimde küçük bir vantilatör var. Buhar ve hava üflüyor. Bunu serin alana sabit olarak tutabilirim. Buhar üflediği için nem kısmında da sorun yaratmaz diye düşündüm.

2. Bazı arkadaşlar D3'lü ve D3'süz iki ayrı kalsiyum tavsiye ediyorlar gerekli mi?

3. Ankara canlı yem üzerinde satılan ve moderatör tavsiyeli olan Reptila D3'lü kalsiyum ve Multivitamini alacağım. Uygun mudur?

4. İthalattan gelen Geckolar sanırım un kurdu ve morio kurdunu en başlarda yemiyor. Hamam böceklerine çok sıcak bakmıyorum ama sanırım zorunda kalacağım. Beslemesi en kolay ve besleyici değeri yüksek hamam böceği hangisi?

Evimde 3D yazıcı mevcut, şunu bas kullanırsın diyeceğiniz projeler varsa fikirlerinize açığım.

Bilmem gereken ekstra her türlü bilgiye açığım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Egzotik57

Yumurta
Üye
4.Tartara

30-32 derece idealdir.

Şu anlık ısıtıcı ped e gerek yok diye düşünüyorum, ama kışın alabilirsin.

Son düzenleme:

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
1. Isıtıcı pedi 32–33 derece civarına ayarladıysanız ve oda sıcaklığınız da bu seviyelerdeyse, ped zaten çalışmayacaktır. Ben de İzmir’de yaşıyorum ve bu canlıyı, oda sıcaklığının 36–37 dereceye ulaştığı zamanlarda besleme deneyimim oldu. Açıkçası bir sorunla karşılaşmadım. Ancak 39–40 derece gibi sıcaklıklar oldukça risklidir. Sıcaklık 37 derecenin üzerine çıktığında, belirttiğiniz yöntemi kontrollü şekilde uygulayabilirsiniz. Isıtıcı pedin şu an alınması gerekliliği konusuna gelince, her koşulda alınması gereken bir üründür, bir an önce alın derim.

2. D3’lü kalsiyum kullanımı zorunludur. D3’süz kalsiyum ise tamamen şart değil fakat bütçeniz elveriyorsa almanızı tavsiye ederim.

3. Evet, kullanılması uygun bir marka. Piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz kullanılabilir markalardan biri bana göre.

4. Kurt türevlerini, belirttiğiniz gibi yememeleri büyük ihtimalle ithalatın geldiği yerdeki beslenme düzeniyle alakalı. Geldikleri yerlerde kurt türleriyle besleme yapılmıyor bildiğim kadarıyla, bu yüzden canlılar bu tür yemlere yabancı kalabiliyor. Dubia harici çoğu hamamböceği türü, sürdürülebilir canlı yem kaynağı olarak önerilebilir. Özellikle tırmanamayan türler arıyorsanız Tartara besleyebilirsiniz. Dubia'yı önermememin sebebi ise çok yavaş büyüyüp üremesi ve diğer türlere göre daha maliyetli olması. Fakat çeşitlilik açısından zaman zaman verilebilir, elbette.

omurdagg

Yumurta
Üye
1. Isıtıcı pedi 32–33 derece civarına ayarladıysanız ve oda sıcaklığınız da bu seviyelerdeyse, ped zaten çalışmayacaktır. Ben de İzmir’de yaşıyorum ve bu canlıyı, oda sıcaklığının 36–37 dereceye ulaştığı zamanlarda besleme deneyimim oldu. Açıkçası bir sorunla karşılaşmadım. Ancak 39–40 derece gibi sıcaklıklar oldukça risklidir. Sıcaklık 37 derecenin üzerine çıktığında, belirttiğiniz yöntemi kontrollü şekilde uygulayabilirsiniz. Isıtıcı pedin şu an alınması gerekliliği konusuna gelince, her koşulda alınması gereken bir üründür, bir an önce alın derim.

2. D3’lü kalsiyum kullanımı zorunludur. D3’süz kalsiyum ise tamamen şart değil fakat bütçeniz elveriyorsa almanızı tavsiye ederim.

3. Evet, kullanılması uygun bir marka. Piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz kullanılabilir markalardan biri bana göre.

4. Kurt türevlerini, belirttiğiniz gibi yememeleri büyük ihtimalle ithalatın geldiği yerdeki beslenme düzeniyle alakalı. Geldikleri yerlerde kurt türleriyle besleme yapılmıyor bildiğim kadarıyla, bu yüzden canlılar bu tür yemlere yabancı kalabiliyor. Dubia harici çoğu hamamböceği türü, sürdürülebilir canlı yem kaynağı olarak önerilebilir. Özellikle tırmanamayan türler arıyorsanız Tartara besleyebilirsiniz. Dubia'yı önermememin sebebi ise çok yavaş büyüyüp üremesi ve diğer türlere göre daha maliyetli olması. Fakat çeşitlilik açısından zaman zaman verilebilir, elbette.
Çok teşekkür ederim söylediklerimizi uygulayacağım. Yardımınız için çok teşekkür ediyorum tekrardan.

Isıtıcı ped alabileceğim bildiğiniz bir yer var mı?

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Çok teşekkür ederim söylediklerimizi uygulayacağım. Yardımınız için çok teşekkür ediyorum tekrardan.

Isıtıcı ped alabileceğim bildiğiniz bir yer var mı?
Alacaksanız mutlaka termostatlı bir şekilde alın derim. “Cami halı altı ısıtma” şeklinde Google’da aratarak araştırıp bulabilirsiniz. Ancak bu ürünlere termostatı kendiniz ayrıca alıp bağlamanız gerekli. Elektronikten pek anlamam diyorsanız, dijital termostatlı hazır modeller Ankara Canlı Yem'in sitesinde satılıyor, oradan bakabilirsiniz.