Akvaryumda kullandığım toprağın içinde adi salyangoz yumurtası olduğundan şüpheleniyorum. Toprağı sterilize etmek için kaynar suda bir süre bekletsem, eğer içinde yumurta varsa yok olur mu?
Hocam bunu biraz geç okudum ve kaynar suya soktum sizi uğraştığım kusura bakmayın. Bide karides cinsiyeti için yeni görüntüler aldım isterseniz paylaşırım.Topraktan kastınız aktif toprak vs.. ise bu dediğiniz işlem toprağın ömrünü kısaltacak ya da bazı fonksiyonlarının etkisini yitirmesine sebep olacaktır. Ancak dere kumu, bazalt ya da lav kırığı gibi nötr bir kum kullanacaksanız dediğiniz yöntem muhtemelen bulunan yumurtaları yok etmek için yeterli olur zaten adi salyangozlar yumurtalarını genelde yaprak, cam, kaya ve kökler gibi düz zeminlere bıraktıkları için varsa bile sayıları çok fazla değildir.
Alternatif yöntem olarak bir tepsi içine olabildiğince ince şekilde serip 180 derecede 20-30dk fan açık şekilde fırınlamak da işinizi görecektir ben genelde bir akvaryum kaldırdığım zaman bu şekilde yapıyorum hem zararlılar yok oluyor hem de daha sonra kumu tekrar kurutma derdim vs... olmuyor.
estağfurullah kusurluk bir durum yok. Kaynar su da işe yaramıştır diye düşünüyorum.Hocam bunu biraz geç okudum ve kaynar suya soktum sizi uğraştığım kusura bakmayın. Bide karides cinsiyeti için yeni görüntüler aldım isterseniz paylaşırım.