Adanada Uçuşlar Bittimi Messor Bulabilirmiyim

BeyS

Yumurta
Üye
Herkese merhaba ekim ayina girmiş bulunmaktayız bugün itibari ile kraliçe bulabilir miyim? Bugün Dışarda 1 saat kadar dolandım bulamadım boşa mı geziyorum?

Moderatör tarafında düzenlendi:

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Herkese merhaba ekim ayina girmiş bulunmaktayız bugün itibari ile kraliçe bulabilir miyim? Bugün Dışarda 1 saat kadar dolandım bulamadım boşa mı geziyorum?
Gece sokak lambası altına bakabilirsiniz.
Yağmur sonrası şansınız artar.Uçuşlar birtek kışta olmaz.

Emir123

Media
Üye
Mersin antalya adana feci fırtına geliyor pazartesi*çarşamba heryer messor olur onlarca alırsın

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
İnşallah bulurum o kadar çok istiyorum ki. Kaldırımlarda bile baya bi bulabilir miyim sizce.
Uçuş gerçekleşmeden önce kolonilerin yerlerini belirleyin, uçuş olabileceğini düşündüğünüz günlerde kolonilerin yakın çevresini arayarak bulabilirsiniz.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Hobide yeniyim ve messorlar benim için en uygun tür gibi
Canlı yeminiz var ise Tetramorium çok daha eğlenceli olur daha çok zevk alırsınız, Messor ise canlı yemsiz de yaşayabildiği için bakım şartları daha kolay ve genelde temiz olduğundan tercih edilir. Bu arada başlangıç türlerinin dışına da çıkabilirsiniz. Başlangıç türlerini önermemizin bir başka nedeni ise çok bilgiye ihtiyaç olmayışıdır. Çeşitli canlı yeminiz varsa (hamamböceği, buffalo kurdu, cırcır) ve yeteri kadar bilgiye sahipseniz Camponotus, Lasius, Formica gibi diğer cins karıncaları da tercih edebilirsiniz.

Yigit3

Yumurta
Üye
Canlı yeminiz var ise Tetramorium çok daha eğlenceli olur daha çok zevk alırsınız, Messor ise canlı yemsiz de yaşayabildiği için bakım şartları daha kolay ve genelde temiz olduğundan tercih edilir. Bu arada başlangıç türlerinin dışına da çıkabilirsiniz. Başlangıç türlerini önermemizin bir başka nedeni ise çok bilgiye ihtiyaç olmayışıdır. Çeşitli canlı yeminiz varsa (hamamböceği, buffalo kurdu, cırcır) ve yeteri kadar bilgiye sahipseniz Camponotus, Lasius, Formica gibi diğer cins karıncaları da tercih edebilirsiniz.
Canlı yem olarak un kurdu besleyebilirim ama şuanda yok. Eğer messor dışında başka bir kraliçe bulursam işçi çıkmasına yakın un kurdu almayı düşünüyorum. Ama şuan gördüğüm bir uçuş yok messorların uçmasını bekliyorum.(uçsada bu şansla bulamam ama neyse :))