Acil yardım

Emir1938191

Yumurta
Üye
Merhaba, 100 işçili bir messor kolonim var. 5 gün içinde en az 15 major, ve 20 işçi öldü. Bakımları düzenli yapılıyor. Gerekli protein, bal, su, messor yemi ve gerekli olan herşey var. Neden olduğunu bulamıyorum arkalarına düşüp can çekişiyorlar saatlerce sonra ölüyorlar. Mite, küf vs sıkıntılar yok temiz bir koloni.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Outworld bariyeri olarak pudra harici bir malzeme kullanıyorsanız temas edenler ölüyor olabilir. Verdiğiniz tohumlar veya canlı yemlerde sorun (doğadan alıyorsanız ilaçlama vb.) olabilir. Balı çok bekletiyorsanız o da sorun yaratabilir.

Emir1938191

Yumurta
Üye
Outworld bariyeri olarak pudra harici bir malzeme kullanıyorsanız temas edenler ölüyor olabilir. Verdiğiniz tohumlar veya canlı yemlerde sorun (doğadan alıyorsanız ilaçlama vb.) olabilir. Balı çok bekletiyorsanız o da sorun yaratabilir.

Bariyer yok, bal maximum 5 saat duruyor, canlı yem öldükten sonra ayırma tüpüne alıyorlar ana tüpe sokmuyorlar bitince de dışarı atıyorlar artıkları bende tup içini temizliyorum (yemek dışında girmiyorlar) doğadan değil un kurdu veya tartara veriyorum kendim ürettiğim, çok yardıma ihtiyacım var koloniyi kaybetmek istemiyorum

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bariyer yok, bal maximum 5 saat duruyor, canlı yem öldükten sonra ayırma tüpüne alıyorlar ana tüpe sokmuyorlar bitince de dışarı atıyorlar artıkları bende tup içini temizliyorum (yemek dışında girmiyorlar) doğadan değil un kurdu veya tartara veriyorum kendim ürettiğim, çok yardıma ihtiyacım var koloniyi kaybetmek istemiyorum
Ana tüpteki nemli pamuğun ve suyun durumu nedir? Suda sararma veya pembeleşme gibi durumlar varsa ve pamukta küf oluştuysa bunlar da sorun yaratabilir. Bu durumda da transfer etmeniz gerekir. Onun dışında ömürlerini tamamlayan işçiler ölüyordur diyebilirim. Bunu söylemek için biraz fazla kayıp yaşamışsınız gibi ama bu da bir olasılık elbette.

Emir1938191

Yumurta
Üye
Umarım sadece yaşlılıktandır 3 hafta önce transfer oldular temiz tüpe bakalım takip edeceğim