Acil Yardım Camponotus Sanctus

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

korsal

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar. İnternetten bir siteden aldığım camponotuslar 6 işçi ve bazı yumurtalar ile geldiler. Geldiklerinde iyiydiler ilk gün bal verdim yediler. İkinci gün ölü hamam böceği verdim.
Şimdi işçiler can cekisiyor yumurtalar da dağılmış. Kraliçe yaşıyor ama ne durumda bilmiyorum. Ne yapayım? Ustalar acil tavsiye verirseniz memnun olurum.
IMG_20240815_190534_569.jpg

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar. İnternetten bir siteden aldığım camponotuslar 6 işçi ve bazı yumurtalar ile geldiler. Geldiklerinde iyiydiler ilk gün bal verdim yediler. İkinci gün ölü hamam böceği verdim.
Şimdi işçiler can cekisiyor yumurtalar da dağılmış. Kraliçe yaşıyor ama ne durumda bilmiyorum. Ne yapayım? Ustalar acil tavsiye verirseniz memnun olurum.
Ekli dosyayı görüntüle 41802
Ölmüş hamam böceğini dışarıdan mı buldunuz?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Eh defalarca kez uyarıyoruz. Dışarıdan herhangi bir böceği yakalayıp vermeyin diye. Yapabileceğiniz veya yapabileceğimiz bir şey yok, koloniyi kaybedeceksiniz.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Bulduğumda canlıydı . Yakalarken de baya koşturdu . Sağlıklı görünüyordu .
Muhtemelen ilaçlıydı geçmiş olsun. Başka bir şey sebep olmuş olabilir ama en kuvvetli sebep o gibi. Böyle bir durumda beklemekten başka yapabileceğiniz çok bir şey yok bildiğim kadarıyla. Acı bir tecrübe olmuş oldu.

korsal

Yumurta
Üye
Peki kraliçeyi tüpten alsam tüpünü değiştirsem . Faydalısı olabilir mi . Yada denenebilir mi .

korsal

Yumurta
Üye
Evet . Bu konunun nasıl sonlandığının bilinmesi ve aynı hatayı başkalarının yapmaması için yazıyorum.

Kraliçe de öldü .

Benim için çok acı bir tecrübe oldu . Umarım aynı hataya başkaları düşmez .

Konu moderatörler tarafından kapatılabilir .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...