Az önce garip bir olay yaşadım. Her gün kontrol edip 3 günde bir şekerli su verdiğim evimin önündeki tapinoma kolonisini bir saat önce hep olduğu gibi kontrol edip markete gittim. 15 dakika önce döndüğümde tam eve girecektim ki kapının önünde kafasını yere dayamış, hareketsiz duran bir kraliçe farkettim. Anteni dahi oynamıyordu. Çıkarken orada olmadığına, hatta yaşadığım apartmanın alanında hiç başıboş kraliçe bulunmadığına eminim. Ölü sandığım kraliçenin durduğu yer ile tapinoma kolonisinin sahiplendiği alan arasında 2-3 metre vardı. Bunu garip bulduğum için forumda türünü sorgulamak amaçlı tüpe aldım ve eve çıkarken hareketlenmeye başladı. Üzerinde hiçbir ısırık, kopuk veya saldırı izi göremedim ama yanılıyor da olabilirim. Sakinleşmesi için karanlık bir bölgeye koydum ve bir süre yaşayıp yaşamayacağını gözlemleyeceğim ancak bir anda beslediğim koloninin ucunda kraliçe belirmesinin normal olduğunu düşünmüyorum. Kraliçenin cinsini tespit edebilirsek aklımda koloninin kraliçelerden birisini dışlamış olma ihtimali var. Çekebildiğim fotoğrafları atıyorum 🙂
Ek olarak: Kraliçede yaralanma izi görmesem de düzgün hareketler yapmıyor. Ayaklarını rastgele hareket ettiriyor, tüpe tırmanmaya çalışıp düşüyor ve düştüğünde sırt üstü kalıyor, kendini bir süre düzeltemiyor.
Ek olarak: Kraliçede yaralanma izi görmesem de düzgün hareketler yapmıyor. Ayaklarını rastgele hareket ettiriyor, tüpe tırmanmaya çalışıp düşüyor ve düştüğünde sırt üstü kalıyor, kendini bir süre düzeltemiyor.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: