Hocam, herkese iyi forumlar. Ben yarın şehir dışına çıkacağım. Bu kraliçeyi yumurtalar ile nasıl aktarım yapabilirim?
Eğer gerçekten aktarmanız gerekiyorsa iki tüpün ağzını birbirine sabitleyip yeni tüp aşağıda, eski tüp yukarıda kalacak şekilde dik döndürüp nazikçe eski tüpe vurarak kraliçeyi yeni tüpe düşürüp, yumurtalar da düşmezse onları da bir barbekü çubuğunun ucunu suyla nemlendirip yumurtaları hafifçe alıp kraliçebin yanına koyarak yapabilirsiniz.Hocam, herkese iyi forumlar. Ben yarın şehir dışına çıkacağım. Bu kraliçeyi yumurtalar ile nasıl aktarım yapabilirim?
Kraliçeyi, iki tüpü birleştirip düşürmek için hafifçe vurarak ve yumurtaları ıslak bir çöp şiş kullanarak diğer test tüpüne alabilirsiniz.Hocam, herkese iyi forumlar. Ben yarın şehir dışına çıkacağım. Bu kraliçeyi yumurtalar ile nasıl aktarım yapabilirim?
Tam olarak anlamadım hocam.Su kalmayacak gibiyse eski tüpün altına, bir beze sardığınız buzu koyabilirsiniz.
koloniyi soğutunca daha mı hızlı geçiyorlarmış. İlginç, düşünmemiştim öncedenKoloninin şuan bulunduğu tüpü soğutmaktan bahsediyorum. Direkt buz koyulması zararlı olur. Bezle bariyer yapılırsa daha güvenli olur ve diğer yöntemlerden daha hızlı geçerler. Tabii her zaman yapılması uygun mu emin değilim. Bana kalırsa sadece zor durumlarda kullanılmalı.
Anladım hocam. Bu arada bence soğuyunca yuva elverişli değil demek yerine kış uykusu pisikolojisine girecekleri için bence aksine yavaşlatır.Koloninin şuan bulunduğu tüpü soğutmaktan bahsediyorum. Direkt buz koyulması zararlı olur. Bezle bariyer yapılırsa daha güvenli olur ve diğer yöntemlerden daha hızlı geçerler. Tabii her zaman yapılması uygun mu emin değilim. Bana kalırsa sadece zor durumlarda kullanılmalı.
Selamlar, siz bu yöntemi hangi türlerde denediniz? Ne kadar başarılı?Koloninin şuan bulunduğu tüpü soğutmaktan bahsediyorum. Direkt buz koyulması zararlı olur. Bezle bariyer yapılırsa daha güvenli olur ve diğer yöntemlerden daha hızlı geçerler. Tabii her zaman yapılması uygun mu emin değilim. Bana kalırsa sadece zor durumlarda kullanılmalı.
Anladım teşekkürler, su kaçağı olduğu için değil yani, beklediniz bir süre o şekilde, geçmediler, sonra buzu koyunca, hop 10dk’da geçtiler. Böyle ise süper, kullanışlı bir bilgi 👍🏻👍🏻Merhaba. Messor ve Tetramoriumda su kaçağı olduğunda kullanmak zorunda kalmıştım. 5-10 dakikada diğer tüpe geçmişlerdi.