Achatina Fulica White Jade

Zzz

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, albino dev Afrika salyangozu alacağım. Bakımı konusunda ekstra bilgim yok, anlatabilir misiniz? Başlarda saklama kabında besleyeceğim ama sonradan teraryum benzeri bir şeyde beslemek istiyorum. Elimde 3 adet var, sizce ölçüsü nasıl olmalı?

ali3301

Yumurta
Üye
Afrika salyangozların kaç haftalık ?

ali3301

Yumurta
Üye
Benimkiler de ortalama o kadar ben 2 lt lik 20 ye 15 bi saklama kabında bakıyorum tabanında 4 5 cm torf kullanıyorum. Beslemeyi de 3 güne bir yapabilirsiniz evdeki sebze meyveler ile besleme yaparken besinin üstüne yumurta kabuğu tozu atarsanız gelişimleri açısından çok daha iyi olur. (Kapın kapağını çok sık açmak ve delikleri çok büyük veya çok fazla açmak içerdeki nemi düşürür o yüzden bunlara dikkat ederseniz iyi olur)

Zzz

Yumurta
Üye
Benimkiler de ortalama o kadar ben 2 lt lik 20 ye 15 bi saklama kabında bakıyorum tabanında 4 5 cm torf kullanıyorum. Beslemeyi de 3 güne bir yapabilirsiniz evdeki sebze meyveler ile besleme yaparken besinin üstüne yumurta kabuğu tozu atarsanız gelişimleri açısından çok daha iyi olur. (Kapın kapağını çok sık açmak ve delikleri çok büyük veya çok fazla açmak içerdeki nemi düşürür o yüzden bunlara dikkat ederseniz iyi olur)
Hocam, nem oranını nem spreyiyle korumak mı mantıklı, yoksa kendi halinde idare eder mi?

ali3301

Yumurta
Üye
Hocam, nem oranını nem spreyiyle korumak mı mantıklı, yoksa kendi halinde idare eder mi?
Her besleme yaptığında bi torfu karıştır çünkü torfun üstleri kuruyor 3 beslemeye birde çok abartmadan nemlendirmen iyi olur.
Belli bir zamandan sonra torf balçık gibi oluyor onların salgıladıkları salgıdan dolayı o zaman bütün torfu değiştirebilirsin.

Zzz

Yumurta
Üye
Her besleme yaptığında bi torfu karıştır çünkü torfun üstleri kuruyor 3 beslemeye birde çok abartmadan nemlendirmen iyi olur.
Belli bir zamandan sonra torf balçık gibi oluyor onların salgıladıkları salgıdan dolayı o zaman bütün torfu değiştirebilirsin.
Hocam, elemanlar geldi, maşallah, aslan gibiler. Daha yavrular önerdiğiniz kalsiyum tozu veya kalamar kemiği linkini atar mısınız?

ali3301

Yumurta
Üye
Yumurta kabuğu tozu kullanıyorum ben herhangi birini kullanabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dapos

Yumurta
Üye
salyangozları özel bir torf alıp mı beslemek gerekir yoksa çiçekçilerde satılan bitki toprağında baksak sorun olur mu?