Abdomende hasar olan kraliçenin yumurtlaması mümkün mü?

Deich

Yumurta
Üye
Merhaba,

Yeni bulduğum bir kraliçe karıncada abdomen (karın bölgesi) kısmında dıştan gözle görülür bir deformasyon veya hasar mevcut gibi görünüyor. Genel olarak canlı, ancak çok hareketli değil. Şu anda test tüpü kurulumunda gözlem altına aldım.

Bu tür bir fiziksel hasarın yumurtlama yetisini etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyorum. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2121.jpeg
    IMG_2121.jpeg
    33.3 KB · Görüntüleme: 20

karıncaadam_messor

Larva
Üye
Merhaba,

Yeni bulduğum bir kraliçe karıncada abdomen (karın bölgesi) kısmında dıştan gözle görülür bir deformasyon veya hasar mevcut gibi görünüyor. Genel olarak canlı, ancak çok hareketli değil. Şu anda test tüpü kurulumunda gözlem altına aldım.

Bu tür bir fiziksel hasarın yumurtlama yetisini etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyorum. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Hocam, öncelikle iyi günler diliyorum.Göstermiş olduğumuz kraliçe karınca muhtemelen ölür.Ama siz isterseniz ballı su vererek 2-3 gün daha yaşata bilirsiniz.Eğer içinden çıkmış beyaz bir sıvı yoksa, yumurtlama ve yaşama ihtimali artar.İyi günler dilerim!