Abdomen şişmesi.

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Abdomeni şişmesi besin topladığı anlamına mı geliyor. Ben solenopsis fugax kraliçemi kış uykusuna yatırmak için besleme yapıyorum ve elimde un kurdu olmadığı için sadece şekerli su ve yumurta beyazı ile besliyorum ve kraliçemin abdomeni şişmiş ve hafiften sarıya kaçan bir rengi var. Sizce yatırmalı mıyım?
IMG_20241019_180405.jpg
Bu şimdiki şişkin hali.
IMG_20240913_172603_HDR.jpg
Buda ilk bulduğum zamanki abdomeninin hali.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Abdomeni şişmesi besin topladığı anlamına mı geliyor. Ben solenopsis fugax kraliçemi kış uykusuna yatırmak için besleme yapıyorum ve elimde un kurdu olmadığı için sadece şekerli su ve yumurta beyazı ile besliyorum ve kraliçemin abdomeni şişmiş ve hafiften sarıya kaçan bir rengi var. Sizce yatırmalı mıyım?
Ekli dosyayı görüntüle 44779
Bu şimdiki şişkin hali.
Ekli dosyayı görüntüle 44780
Buda ilk bulduğum zamanki abdomeninin hali.
Abdomenin şişmesi yumurtlamaya hazır olduğu ya da besin deposunu doldurduğu anlamına gelir.
Solenopsis fugax kraliçeni ne zaman buldun?

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Abdomenin şişmesi yumurtlamaya hazır olduğu ya da besin deposunu doldurduğu anlamına gelir.
Solenopsis fugax kraliçeni ne zaman buldun?
13 Eylül olması lazım. Ama beslemeye 2 hafta önce başladım 4 günde bir felan besledim şekerli su verdim birkaç defa bir defa meyve kurdu verdim bir defada yumurta verdim onu parçalayıp kenarda biriktirmiş.
00001IMG_00001_BURST20241019180405~2.jpg

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
olsam henüz yatırmazdım ve yumurtlamasını beklerdim.
Yumurtlamasını 1 aydır bekliyorum zaten sonbaharda bulduğum için kış uykusuna yatması lazım diye biliyorum. Zaten ben ortalama bir iki hafta daha besliyip yatırıcağım o zamana kadar yumurtaladı yumurtaladı yumurtlamadı kış uykusuna yatırmak zorundayım diğer türlü ölücek.

ali8181

Yumurta
Üye
Yumurtlamasını 1 aydır bekliyorum zaten sonbaharda bulduğum için kış uykusuna yatması lazım diye biliyorum. Zaten ben ortalama bir iki hafta daha besliyip yatırıcağım o zamana kadar yumurtaladı yumurtaladı yumurtlamadı kış uykusuna yatırmak zorundayım diğer türlü ölücek.
Kış uykusuna yatırmadığın için ölmez, fakat ömrü biraz kısalır ve yumurtlama verimi düşer.