8 Yaşındaki bireye en uygun olan karınca türü

Savas

Yumurta
Üye
*Konuyu kardeşime karınca besleyemeyeceğini inandırmak için açtım.*
8 Yaşında ki kardeşim benim gibi karınca istiyor ancak odasında barındırmak istiyor. Hangi karınca türüne kendi bakabilir? Eziyet etmesini istemem. Yem temizlik işlerini ben yapacağım alırsam ona karınca.

Son düzenleme:

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hiçbir canlı oyuncak değil. 8 yaşındaki bir çocuğun hayvan, özellikle de eklembacaklı bakabileceğini düşünmüyorum. Yeri geliyor haftalarca bakmıyoruz bile sırf strese girmesin diye. Al yemeğini koy yesin, suyunu koy içsin bir hayvan değil. Onun için büyümeyi beklese daha iyi olur :d ya da yaşına uygun bir hayvan alabilirsiniz(var mı emin değilim).

Savas

Yumurta
Üye
Hiçbir canlı oyuncak değil. 8 yaşındaki bir çocuğun hayvan, özellikle de eklembacaklı bakabileceğini düşünmüyorum. Yeri geliyor haftalarca bakmıyoruz bile sırf strese girmesin diye. Al yemeğini koy yesin, suyunu koy içsin bir hayvan değil. Onun için büyümeyi beklese daha iyi olur :d ya da yaşına uygun bir hayvan alabilirsiniz.
Anlatmaya çalışıyorum ancak anlamıyor. Diyorum ki ben senin için bir koloni alayım besleyeyim sende benim yaptıklarımı izlersin ama yok diyor.

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Anlatmaya çalışıyorum ancak anlamıyor. Diyorum ki ben senin için bir koloni alayım besleyeyim sende benim yaptıklarımı izlersin ama yok diyor.
Dediğiniz şeyin hiç bir önemi yok, "anlatmaya çalışıyorum anlamıyor". Yapmaman gerek, her istediğimiz olmuyor malesef.

Spry_mrs

Yumurta
Üye
8 Yaşında ki kardeşim benim gibi karınca istiyor ancak odasında barındırmak istiyor. Hangi karınca türüne kendi bakabilir? Eziyet etmesini istemem. Yem temizlik işlerini ben yapacağım alırsam ona karınca.
Abicim 8 yaşındaki çoçuğa evi emanet edemiceğin gibi bir koloniyi de emanet edemezsin saçma bi soru bu

Savas

Yumurta
Üye
Abicim 8 yaşındaki çoçuğa evi emanet edemiceğin gibi bir koloniyi de emanet edemezsin saçma bi soru bu
Ben olmaz dedim ancak inanmadı, okuma yazması olduğu için dedim ki,
Gel büyük insanlara soralım bu işten anlayan, onlarda olmaz diyecek dedim ve yazdıklarınızı okuyunca kendi odasına gitti.
Binevi bu konuyu onu susturmak için yazdım.

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Ben olmaz dedim ancak inanmadı, okuma yazması olduğu için dedim ki,
Gel büyük insanlara soralım bu işten anlayan, onlarda olmaz diyecek dedim ve yazdıklarınızı okuyunca kendi odasına gitti.
Binevi bu konuyu onu susturmak için yazdım.
Yani heveslenmesi normal ama benim fikrim sizinle koloni büyütüp birazcık daha bilgilensin 12-13 yaşında da küçük bi messor kolonisi büyütebilir

Savas

Yumurta
Üye
Yani heveslenmesi normal ama benim fikrim sizinle koloni büyütüp birazcık daha bilgilensin 12-13 yaşında da küçük bi messor kolonisi büyütebilir
Bende 1-4 işçili ve kraliçeli tüp satın alacağım 2 tane, 5 gün içerisinde 100 tane video izlemişimdir bilgilenmek için.
Alacağım tür messor barbarus, ortalama koloninin yaşam süresi kaç? Kardeşim 13 14 yaşına gelince bir kolonimi hediye ederim belki.

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Bende 1-4 işçili ve kraliçeli tüp satın alacağım 2 tane, 5 gün içerisinde 100 tane video izlemişimdir bilgilenmek için.
Alacağım tür messor barbarus, ortalama koloninin yaşam süresi kaç? Kardeşim 13 14 yaşına gelince bir kolonimi hediye ederim belki.
Yani bakıma göre değişir might basıp ölebilirler canlı yem ilaçlanmışsa ölebilirler binbir ihtimal var
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Benim fikrim Almanya’da bile olsanız kraliçe arayın çünkü neden olmasın? Belki ilginç bi tür bulacaksınız

Savas

Yumurta
Üye
Yani bakıma göre değişir might basıp ölebilirler canlı yem ilaçlanmışsa ölebilirler binbir ihtimal var
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Benim fikrim Almanya’da bile olsanız kraliçe arayın çünkü neden olmasın? Belki ilginç bi tür bulacaksınız
10 adet tüp te alacağım çünkü orman 200 metre bana.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Knk uygun Nası değil
Oldukça stresli bir cins. Yeni başlayanlarda genelde heves olduğu için sürekli kontrol ediyor, merak ediyor, bakıyor, rahatsız ediyor. Messor'a hassas davranılması gerekir, bundan dolayı genelde yeni başlayanlara tavsiye etmiyoruz ama doğru bir yaklaşım sergilenirse bakılabilir elbette yeni de başlasan.

Bora

Larva
Üye
12-13 yaşında herşeyi besleyebilir bırakın messoru herşeyi alır buradan ona bir mesaj olarak bırakayım o 12 yaşına gelsin ben Şahsen ona Türkiyede bulunan istediği bir koloniyi göndereceğim 😅

Spry_mrs

Yumurta
Üye
10 adet tüp te alacağım çünkü orman 200 metre Bana

Oldukça stresli bir cins. Yeni başlayanlarda genelde heves olduğu için sürekli kontrol ediyor, merak ediyor, bakıyor, rahatsız ediyor. Messor'a hassas davranılması gerekir, bundan dolayı genelde yeni başlayanlara tavsiye etmiyoruz ama doğru bir yaklaşım sergilenirse bakılabilir elbette yeni de başlasan.
Hangi tür uygun peki hocam

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hangi tür uygun peki hocam
Ben yeni başlayanlara uygun vs. diye sınırlandırmayı/sınıflandırmayı doğru bulmuyorum. Yeni başlasa da bilinçli davranan hobiciler de oluyor. Sorunu şöyle yorumlarsam "her gün baksak da merak edip kontrol etsek de hangi cinslerde sorun yaratmaz?" olarak değerlendirirsem tetramorium, pheidole, lasius, crematogaster, plagiolepis... Gibi cinsler kolay kolay strese girmezler. Bundan dolayı rahatsız dahi edilseler Camponotus, Formica, Messor, Cataglyphis cinsindeki gibi sorunlarla karşılaşmayız genelde. O söylediğim cinsler uygundur bu açıdan.

Ayrıca farklı bir noktaya daha değineyim: "Fazla rahatsız edersen yumurtalarını yer, açıp bakarsan strese girip yumurtlamaz" deniliyor. Bu da üstte bahsettiğim gibi cinse göre değişiklik gösteriyor. Bu konularda genel söylemlerde bulunmak çok mantıklı değil.