SP ne anlama geliyor biraz detaylı anlatabilir misiniz ?Lasius sp.
Species tür demek kelime anlamı itibariyle. Lasiusun herhangi bir türü olabilir yaniSP ne anlama geliyor biraz detaylı anlatabilir misiniz ?
Lasius olduğu kesin ama Hangi alt türü olduğu belli değil demekSP ne anlama geliyor biraz detaylı anlatabilir misiniz ?
Alt tür değil hocam tür demek. Alttür dediğiniz şey mesela; Camponotus maculatus ve Camponotus maculatus sylvaticomaculatusLasius olduğu kesin ama Hangi alt türü olduğu belli değil demek
Hocam benim demek istediğim de o zaten lasius genel olarak bir cins değilmi zaten. Ama lasius niger, Lasisun alt türü olmuyor muAlt tür değil hocam tür demek. Alttür dediğiniz şey mesela; Camponotus maculatus ve Camponotus maculatus sylvaticomaculatus
Sabit olduğu bir anı yakalıyorum telefonu netleyebildiği en yakın açıdan netleyip yakınlaştırıyorum sonra bu çıkıyor.Konu dışı ama nasıl bu kadar net fotoğraf çekebiliyorsunuz ?
Hocam 3 sorum var,Hepsi lasius evet
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Species tür demek kelime anlamı itibariyle. Lasiusun herhangi bir türü olabilir yani
Hayır alttürü olmuyor. Lasius cinsine ait bir tür oluyor L.niger. Alt tür verdiğim örnekteki gibi oluyorHocam benim demek istediğim de o zaten lasius genel olarak bir cins değilmi zaten. Ama lasius niger, Lasisun alt türü olmuyor mu
1-)İkisi farklı altfamilyalara aitler, mümkün değilSabit olduğu bir anı yakalıyorum telefonu netleyebildiği en yakın açıdan netleyip yakınlaştırıyorum sonra bu çıkıyor.
Hocam 3 sorum var,
1- Tetramorium prensesi bulmuştum 1-2 metre yanında 1-2 gün önce gruba da atmıştım bu mümkün mü çünkü birbirlerine de benziyorlar.
2- Ekteki gibi şırıngaların için koydum zararı olur mu?
3- Multiqueen denesem tutar mi outworld var.
Aynı bahçede 2 farklı türe ev sahipliği yapıp ikisinin de kraliçesini bulmak güzel hissettirdi. Bu zamana kadarki bilgiler için teşekkürler Ares.Hocam o konudaki fotoğraf bir tetramoriuma ait. Şuan ki fotoğraf bir lasiusa ait.
Bu tetramorium
![]()
Bu da bir lasius
![]()
Knk ricam olucak böyle popüler birkaç türün fotografını bir konu açıp versen bizde tür tahmin yeteneğimüzi geliştirsek böyle mesela messor (fotoğrafı yanına ) lasius gibi falan ricam olucakHocam o konudaki fotoğraf bir tetramoriuma ait. Şuan ki fotoğraf bir lasiusa ait.
Bu tetramorium
![]()
Bu da bir lasius
![]()
Moderatörlerimiz desteklerse yapabilirimKnk ricam olucak böyle popüler birkaç türün fotografını bir konu açıp versen bizde tür tahmin yeteneğimüzi geliştirsek böyle mesela messor (fotoğrafı yanına ) lasius gibi falan ricam olucak
@KrausseiModeratörlerimiz desteklerse yapabilirim
Biliyorum düzelteceğim yanlışlık olduArgentavis moderatör değil hocam. Moderatör olanların altında yazar ve isimleri renklidir