Bir gün, ışığın altında kraliçe ararken
Bir koloni komple taşınıyordu. Üstelik taşınanların arasında, yeni yuvalarına doğru giden kraliçeler de vardı.
Ben de bu fırsatı değerlendirdim; koloniyi hiçbir şekilde tehlikeye atmadan, sadece süreci gözlemleyip içlerinden 4 kraliçeyi aldım.
Taşınma sırasında hepsi sağlıklıydı ve koloni düzeninde herhangi bir bozulma olmadı.
1-2 gün geçtikten sonra, aynı koloniden birkaç işçi karınca da aldım.
Böylece kendi Pheidole kolonilerim yavaş yavaş oluşmaya başladı.
Beslenme olarak tohum, un kurdu ve buffalo kurdu veriyorum. Hepsini gayet iyi şekilde tüketiyorlar.İkinci olan koloninin resmini çekmeyi unutmuşum.
Sıra Camponotus kraliçelerime geldi.
Bulduğumda aldım ve uygun şekilde yerleştirdim.
Şu an sadece kraliçeler var ve hepsi yumurtlamış durumda. Henüz işçileri yok ama süreç iyi ilerliyor.
Beslenme olarak sadece un kurdu verdim. Tepkileri gayet iyi yumurtalarla ilgileniyorlar.
Bir koloni komple taşınıyordu. Üstelik taşınanların arasında, yeni yuvalarına doğru giden kraliçeler de vardı.
Ben de bu fırsatı değerlendirdim; koloniyi hiçbir şekilde tehlikeye atmadan, sadece süreci gözlemleyip içlerinden 4 kraliçeyi aldım.
Taşınma sırasında hepsi sağlıklıydı ve koloni düzeninde herhangi bir bozulma olmadı.
1-2 gün geçtikten sonra, aynı koloniden birkaç işçi karınca da aldım.
Böylece kendi Pheidole kolonilerim yavaş yavaş oluşmaya başladı.
Beslenme olarak tohum, un kurdu ve buffalo kurdu veriyorum. Hepsini gayet iyi şekilde tüketiyorlar.İkinci olan koloninin resmini çekmeyi unutmuşum.
Sıra Camponotus kraliçelerime geldi.
Bulduğumda aldım ve uygun şekilde yerleştirdim.
Şu an sadece kraliçeler var ve hepsi yumurtlamış durumda. Henüz işçileri yok ama süreç iyi ilerliyor.
Beslenme olarak sadece un kurdu verdim. Tepkileri gayet iyi yumurtalarla ilgileniyorlar.
Ekli dosyalar
-
Screenshot_20250501_170314_Gallery.jpg20.9 KB · Görüntüleme: 60
-
Screenshot_20250501_171156_Gallery.jpg21.9 KB · Görüntüleme: 60
-
Screenshot_20250501_171152_Gallery.jpg16.5 KB · Görüntüleme: 55
-
Screenshot_20250501_171149_Gallery.jpg29.5 KB · Görüntüleme: 50
-
Screenshot_20250501_171137_Gallery.jpg24.9 KB · Görüntüleme: 47
-