4 hafta oldu larva yok

raxys

Yumurta
Üye
Manuel transfer yapacağınız da çubuk benzeri bir şeyle yapamıyorsanız tüpü biraz sarsın streslendirin, kraliçe yumurtaları ağzına aldığına tüpü ters çevirip kraliçeyi ağzında yumurtalarıyla yeni tüpe düşürün. Daha iyi olur.
hocam satıcı kürdanla yap dediydi keşke dinlemeseydim

BahadirSarp

Nanitik
Üye
hocam kırmızı asetat kağıdı varda güvenemiyorum forumdakiler alışması filan lazım dediler bazıları

büyük ihtimalle hocam, ah akılsız kafam ah
Asetat kağıdı ışığa alışma sürecidir evet ben kullanıyorum bir sıkıntı olmuyor en fazla ilk işçi 1 hafta geç çıkar kullansanız.

Fairtale

Yumurta
Üye
ben kraliçemi kırmızı asetat kağıdı kullanıyorum şu anda durumu böyle biraz eski yumurtalar biraz daha büyüdü

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-05-03 saat 17.49.11_7ea66590.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-03 saat 17.49.11_7ea66590.jpg
    37.1 KB · Görüntüleme: 11

BahadirSarp

Nanitik
Üye
hocam sabahta yapsam olur yani? (kusura bakmayın ilkim olduğundan üstünde cok duruyorum)
Ne kusuru hocam forum burası. Zaman farketmez direkt koyun asetat kağıdını sonra rahat bırakın sarsmayın yeter asetata alışana kadar stresi bir tık yüksek olacak normalden daha hassas olacak diyebilirim yani.

raxys

Yumurta
Üye
Ne kusuru hocam forum burası. Zaman farketmez direkt koyun asetat kağıdını sonra rahat bırakın sarsmayın yeter asetata alışana kadar stresi bir tık yüksek olacak normalden daha hassas olacak diyebilirim yani.
tamamdır hocam benim aklıma takılan son bir soru var bu benim ilk larvaları yanlışlıkla patlattım ya, bu larvalar beslendi kraliçenin kanat lifleriyle ama sonra öldü, sizce diğer yaşayan yumurtalara yetermi?

BahadirSarp

Nanitik
Üye
tamamdır hocam benim aklıma takılan son bir soru var bu benim ilk larvaları yanlışlıkla patlattım ya, bu larvalar beslendi kraliçenin kanat lifleriyle ama sonra öldü, sizce diğer yaşayan yumurtalara yetermi?
Yeter bence ama içine sinmrzse un kurdu ver biraz.

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
hocam ilk kolonim 1.5 hafta demeseydiniz iyiydi ben meraktan ölürümde yapacak birşey yok bekliyeçeğiz😁

tamamdır hocamda 28-30 derece benim için çok ekstrem 22de barındırabiliyorum

haklısınız hocam keşke daha önceden yapaydım

aynı kalıyor hocam hep 6 gen şeklinde gibi bir şekilde biriktirip nemli pamuka yakın bir köşeye koyuyor beni görünce aldı ve odam 22 derece

bakayım hocam sağolunuz

hocam pamukla vermek cok abartı olmazmı?
Güncelleme: İşçilerimin çıkmasına 1-2 hafta kalmıştı, çok sevinmiştim, mutluydum.
Bugün karıncalarımın olduğu yerine kapağını açarken şok geçirdim, karıncalarımın pamukları ittirilmiş yumurtalar ezilmiş aylar süren yumurta süreci feci bir şekilde sona ermişti.
Aile üyelerimin bunu kimin yaptığını saklamasına rağmen bu cinayeti işleyen kişinin kardeşim olduğunu düşünüyorum.
Not: Kardeşiniz varsa karınca almayın.

raxys

Yumurta
Üye
dostum asetatı direk tüpe geçir işte alıştırma süreci diye bişey hayatımda duymadım 3 kolonim var.
nasıl geçir hocam sarmak demek istediniz sanırsam

Güncelleme: İşçilerimin çıkmasına 1-2 hafta kalmıştı, çok sevinmiştim, mutluydum.
Bugün karıncalarımın olduğu yerine kapağını açarken şok geçirdim, karıncalarımın pamukları ittirilmiş yumurtalar ezilmiş aylar süren yumurta süreci feci bir şekilde sona ermişti.
Aile üyelerimin bunu kimin yaptığını saklamasına rağmen bu cinayeti işleyen kişinin kardeşim olduğunu düşünüyorum.
Not: Kardeşiniz varsa karınca almayın.
ah be hocam bende böyle bir anım var ilk geldiğinde kraliçe içinde yumurtalar vardı babam tuturdu bakacam bakacam diye sonra sinirlendi baktırmadım diye test tüpünü ayağıyla tekme atmıştı yerdeydi ancak benimkilere bişey olmamıştı