4 aydır unuttuğum karıncam

Tahaaa

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar ben yazın ortasından beri karıncamı unutmuşum .Benim salaklığım gerçekten. 1 ay önce yem alıp koydum şimdi 2 tane işçisi var. Önceden baya vardı sonra hepsi ölmüş yemi verdikten sonra 2 tane çıktı napmalıyım bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz. (Gelişimi çok yavaş 2.karıncayı çıkarması bile resmen 1aya yakın buldu)

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba arkadaşlar ben yazın ortasından beri karıncamı unutmuşum .Benim salaklığım gerçekten. 1 ay önce yem alıp koydum şimdi 2 tane işçisi var. Önceden baya vardı sonra hepsi ölmüş yemi verdikten sonra 2 tane çıktı napmalıyım bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz. (Gelişimi çok yavaş 2.karıncayı çıkarması bile resmen 1aya yakın buldu)
Öncelikle cinsi nedir? Suyu bitmişse transfer yapın. Kurdu da içinde unuttuysanız küflenme durumu vs olmuş olabilir. Önceliğiniz şuanda transfer olsun. Yeni bir tüpe transfer edin. Sonrasında şekerli su veya bal vererek enerji toplamalarını sağlayın. 2 gün sonra da protein ile katkıda bulunun.

Tahaaa

Yumurta
Üye
Öncelikle cinsi nedir? Suyu bitmişse transfer yapın. Kurdu da içinde unuttuysanız küflenme durumu vs olmuş olabilir. Önceliğiniz şuanda transfer olsun. Yeni bir tüpe transfer edin. Sonrasında şekerli su veya bal vererek enerji toplamalarını sağlayın. 2 gün sonra da protein ile katkıda bulunun.
Kanka cinsi messor transfer yapıcam kurd vermedim alcam yeni transı yaparken suyu şekerli yapsam mantıklı olurmu? Kurdu alınca vericem proteğin.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Kanka cinsi messor transfer yapıcam kurd vermedim alcam yeni transı yaparken suyu şekerli yapsam mantıklı olurmu? Kurdu alınca vericem proteğin.
tüpteki suyu hiçbir zaman şekerli su yapmayın. her zaman normal içme suyu kullanın. şekerli suyu 2-3 günde bir verebilirsin.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Suyu normal şekilde koyun. Transfer yapınca şekerli su takviyesi yaparsınız.

Tahaaa

Yumurta
Üye
şekerli suyu nasıl tüpe dokeceğim onu bir türlü beceremiyorum

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kürdan yardımıyla damlatın veya kulak temizleme çubuğu ile verin.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
kürdan yapamıyomda kulak çubuğü mantıklıymış haaaa :D
kulak çubuğunu fazla bastırmamaya dikkat et. fazla dökersen yumurtalara kadar akabilir. yapış yapış olursa yumutlara ölür. yani hafif dokundursan yeter, büyük damla koymana gerek yok. hatta ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur. zaten koyduğun suyun yarısını bile içemiyorlar. az koyarsan kolay temizlersin.

Tahaaa

Yumurta
Üye
kulak çubuğunu fazla bastırmamaya dikkat et. fazla dökersen yumurtalara kadar akabilir. yapış yapış olursa yumutlara ölür. yani hafif dokundursan yeter, büyük damla koymana gerek yok. hatta ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur. zaten koyduğun suyun yarısını bile içemiyorlar. az koyarsan kolay temizlersin.
tüpün tıpasındaki pamuğu şekerli suya bandırırım.

Tahaaa

Yumurta
Üye
abi kraliçe öbür tüpe transfer oldu ama 2işçi bi türlü gitmek bilmiyorlar.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
abi kraliçe öbür tüpe transfer oldu ama 2işçi bi türlü gitmek bilmiyorlar.
İttirin gitsin. Işıkla olmuyorsa gitmelerini sağlayın. Manuel transfer yapmadıysanız titreşim verin biraz ışıkla beraber, geçeceklerdir.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
tüpün tıpasındaki pamuğu şekerli suya bandırırım.
bunu tavsiye etmiyorum. tıpa için kapattığınız pamuğu şekerli suya bandırırsanız, her haftada bir değiştirmeniz gerekir. eğer değiştirmezseniz mite yapabilir, veya karıncalarınız kaçmaya çalışırken yapışık ölebilir. önce minicik bir parça pamuk alın ardından ilk önce tüpe koyun ve sonra içine doğru şekerli suyu enjekte edin. bu, doğru olan tüpte şekerli su ile besleme tekniklerinden birisidir. hem şekerli su yayılmaz ve yumurtalara kadar akmaz. hemde temizliği kolay olur.

Tahaaa

Yumurta
Üye
İttirin gitsin. Işıkla olmuyorsa gitmelerini sağlayın. Manuel transfer yapmadıysanız titreşim verin biraz ışıkla beraber, geçeceklerdir.
transferi tamamladım.Unkurdlarını şu aralar alacak durumum yok,önereceğiniz başka protein için şeyler varmıdır?

Abdullah09

Yumurta
Üye
transferi tamamladım.Unkurdlarını şu aralar alacak durumum yok,önereceğiniz başka protein için şeyler varmıdır?
Haşlanmış Yumurta beyazı kıyma yada şehre Uzak biryerden böcek yakalayın ilaclanmayan heryerden olabilir

Tahaaa

Yumurta
Üye
Haşlanmış Yumurta beyazı kıyma yada şehre Uzak biryerden böcek yakalayın ilaclanmayan heryerden olabilir
knk kıyma vercektim barkın abimiydi birisi verme sakın kırmızı mite yapar dediydi
korktuydum hatta vermedim o günden sonra

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
knk kıyma vercektim barkın abimiydi birisi verme sakın kırmızı mite yapar dediydi
korktuydum hatta vermedim o günden sonra
Eğer kıymayı koyduktan sonra orada bırakırsan ve bitirmezlerse mite yapabilir ama koyup biraz beklersin sonra da yemediklerini alırsın muhtemelen bi sıkıntı olmaz

Tahaaa

Yumurta
Üye
Arkadaşlar un kurdlarını aldım 2 hafta önce verdim 1 tane şimdi ne yapmam gerek bilmiyorum. aile sorunlarından kurdları geç aldım. Karınca yumurtlamıyor messor s. türü ne yapmalıyım.