3D yazıcı öneri

Hasancık

Majör
Üye
Fiyat performans 3D yazıcı önerebilir misiniz acaba?

omereymenc

Minör
Üye
Bambu Lab A1 kullanan var çevremde gayet memnun, gayet kalitelidir. Fakat bütçeyi zorlayabilir (22k) alt segmentlere inersek:

Creality Ender 3 V3 SE (12k)

Elegoo Neptune 4 Pro (14k) önerebilirim.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ben kesinlikle ender 3 v3 se veya ender 3 v3 ke ile başlayın derim. 3d yazıcı işi bazen kullanıcıların beklediği gibi çıkmayabiliyor, zorlanılabiliyor. Bu sebeple bence büyük bütçeler ayırmaya gerek yok başlangıçta. Onun dışında, yeni çıkan yazıcıların çoğu full otomatik tabla kalibrasyonuyla geliyor. Eski tip ayar tekerleriyle kalibrasyon yapılan makinelerden kaçının derim çünkü manuel ayar yapmak gerçekten deneyim istiyor, deneyimli olsanız bile bazen çok sinir bozucu olabiliyor.

3d yazıcıların şu sıralar Türkiye'ye girişinde gümrük sıkıntıları yaşanıyor, TSE onay süreci vs. uzun sürüyor. Bu sebeple ara ara ön siparişe açılıyor cihazlar, hatta bazen hiç bulamıyorsunuz bile. Aklınızda bulunsun ama şu anlık sanırım çoğu yazıcı stoktan teslim satılıyor.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Fiyat performans 3D yazıcı önerebilir misiniz acaba?
Ben tevo tarantula 3d printer aldım. Daha ilk baskısını alamadım çünki 2.el aldığımdan hala eksiklerim var. Örneğin filament. Ama ilk baskıyı alınca baskının kalitesini ve ayarlarınıda paylaşmak isterim.