(3D) Uzun süre sonra tekrardan selamlar!

CemoJR

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, uzun süre sonra aranıza döndüm.

Geçtiğimiz günlerde çok heveslendim ve kraliçe aramaya başladım. Isparta ili için henüz bulamadım ama nasipse yakında bir Messor bulurum diye düşünüyorum.

Bu süre zarfında formikaryum çizimi yaptım.

Üstü için 100x100 (10 cm - 10 cm) pleksiglass kullanabilirsiniz.

Şu an baskıda, çıktığı zaman test edip dosyaları ve resimleri buraya ekleyeceğim.

Takipte kalın :).

İyi Hobiler.

1760126560629.png1760126576851.png

Mathilda

Larva
Üye
Elinize sağlık hocam, nem olayını nasıl halledeceksiniz? 3B de merak ettiğim konulardan biri bu.

CemoJR

Yumurta
Üye
Elinize sağlık hocam, nem olayını nasıl halledeceksiniz? 3B de merak ettiğim konulardan biri bu.
Çok yerinde bir soru. Nem oranı karıncaya göre değişiyor. Messor de sorun olacağını sanmıyorum. Sağdaki dikey tüp su tankı altına pamuk nem için. Spesifik bir türde esp8266 ve DHT11 ile ölçülüp sonuca göre su verilebilir yada mini fan ile nem atılabilir. Deneme yanılma ile bunu ekleyeceğim projeye.

Çok yerinde bir soru. Nem oranı karıncaya göre değişiyor. Messor de sorun olacağını sanmıyorum. Sağdaki dikey tüp su tankı altına pamuk nem için. Spesifik bir türde esp8266 ve DHT11 ile ölçülüp sonuca göre su verilebilir yada mini fan ile nem atılabilir. Deneme yanılma ile bunu ekleyeceğim projeye

Hatta ESP wifi ile express server açıp reverse proxy ile web sitesine bile basılabilir değer. Dışarda bile olsak ısı nemi görürüz. Buna da widget kodlar telefona ekrana basar anlık yuva ısı nemi görürüz. Çok sevdim bu fikri.

Çok yerinde bir soru. Nem oranı karıncaya göre değişiyor. Messor de sorun olacağını sanmıyorum. Sağdaki dikey tüp su tankı altına pamuk nem için. Spesifik bir türde esp8266 ve DHT11 ile ölçülüp sonuca göre su verilebilir yada mini fan ile nem atılabilir. Deneme yanılma ile bunu ekleyeceğim projeye.

Hatta ESP wifi ile express server açıp reverse proxy ile web sitesine bile basılabilir değer. Dışarda bile olsak ısı nemi görürüz. Buna da widget kodlar telefona ekrana basar anlık yuva ısı nemi görürüz. Çok sevdim bu fikri.
Sonra da veritabanına günlük log tutar en düşük sıcaklık en yüksek sıcaklık verilerini görürüz. Hatta ısıtıcı ped ekler ısıyı istediğimiz ayarda tutarız. Siteden set edebiliriiz. Bir sonraki aşamada bunu otomasyona döküp ani yada acil durumda sms ve mail attırabiliriz.

Son düzenleme:

CemoJR

Yumurta
Üye
Evet tasarımı bitirdim arkadaşlar. Dosya ekte. Resimle ise aşağıdaki gibi. 10CM ye 10CM pleksi tam oturuyor. Dileyen yapıştırabilir yada mıknatıs ekleyebilir. Önemli olan elinizde kullanmadığınız bir tüpü önce arkasını ısıtarak tüplerin gireceği yere en az bir kaç kere sokun çıkartın ki tüp girerken patlamasın.
Buraya eklediğim tasarımda ekrandaki CemoJR yazısı yoktur. Slicer üzerinden eklenmiştir. İstediğinizi ekleyip basabilirsiniz. Tek ricam başka forumlarda kanallarda paylaşmamanız.

1760203177632.png1760203190446.png

Ekli dosyalar

• varyant2.zip
    140.4 KB · Görüntüleme: 4