Yani birbirine uyumlu hangi parçalar var set olarak ?Ben yaklaşık 3 sene önce toplamıştım. Youtube üzerinde hoşuma giden kısmen ucuza mal olacak bir model seçtim. Yazıcım ile ortalama kalitede baskılar alabiliyorum fakat bu seviyeye gelene kadar birçok geliştirme yaptım. Elektronik bilginiz varsa ve bu konulara ilginiz ve hevesiniz varsa yapmanızı tavsiye ederim benim için geliştirici ve eğlenceli bir süreçti. Ancak hazır yazıcılardan daha ucuz diye kendiniz toplayacaksanız söylemeliyim ki süreç içinde hesaplamadığınız maliyetler çıkacaktır ve muhtemelen hazırından daha pahalıya malolacaktır. Yine de yapmak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
yapacağın modele uygun malzemeler almalısın. Örneğin mikrokontrolcü olarak Arduino kullanacaksan internette 3d printer setleri var. AliExpress veya n11 gibi sitelerde bulabilirsin. Mekanik parçaları da yapacağın modele göre sigma profil veya benzer malzemeler kullanarak yapmalısın. Bana sorarsan öncesinde 3d printer üzerine kurulmuş gruplara katıl daha ayrıntılı bilgiler edin.Yani birbirine uyumlu hangi parçalar var set olarak ?
Heh aynen.Ben birbirine uyumlu malzemeleri alamam diye korkuyorum.İ
yapacağın modele uygun malzemeler almalısın. Örneğin mikrokontrolcü olarak Arduino kullanacaksan internette 3d printer setleri var. AliExpress veya n11 gibi sitelerde bulabilirsin. Mekanik parçaları da yapacağın modele göre sigma profil veya benzer malzemeler kullanarak yapmalısın. Bana sorarsan öncesinde 3d printer üzerine kurulmuş gruplara katıl daha ayrıntılı bilgiler edin.
Teşekkür ederim.Bunun için internette iyi bir araştırma yapıp DIY 3D printer modellerini inceleyin ve sizr uygun olanın malzemelerini alın. Yine de sorun yaşama ihtimaliniz yüksek bu durumda da 3d destek gruplarında sorununuza çare arayabilirsiniz.