3D printer toplama

fureagle

Nanitik
Üye
Biliyorsunuzki ülkemiz fiyatlarıyla 0 bir 3d printer almak artık çok zor. Kendim toplayıp yapmak istiyorum. Bu konuda çok bir bilgim yok. Hangi parçalar gerekli vs uyumlu bir set olacak şekilde yazar mısınız?

zafer-

Yumurta
Üye
Ben yaklaşık 3 sene önce toplamıştım. Youtube üzerinde hoşuma giden kısmen ucuza mal olacak bir model seçtim. Yazıcım ile ortalama kalitede baskılar alabiliyorum fakat bu seviyeye gelene kadar birçok geliştirme yaptım. Elektronik bilginiz varsa ve bu konulara ilginiz ve hevesiniz varsa yapmanızı tavsiye ederim benim için geliştirici ve eğlenceli bir süreçti. Ancak hazır yazıcılardan daha ucuz diye kendiniz toplayacaksanız söylemeliyim ki süreç içinde hesaplamadığınız maliyetler çıkacaktır ve muhtemelen hazırından daha pahalıya malolacaktır. Yine de yapmak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

fureagle

Nanitik
Üye
Ben yaklaşık 3 sene önce toplamıştım. Youtube üzerinde hoşuma giden kısmen ucuza mal olacak bir model seçtim. Yazıcım ile ortalama kalitede baskılar alabiliyorum fakat bu seviyeye gelene kadar birçok geliştirme yaptım. Elektronik bilginiz varsa ve bu konulara ilginiz ve hevesiniz varsa yapmanızı tavsiye ederim benim için geliştirici ve eğlenceli bir süreçti. Ancak hazır yazıcılardan daha ucuz diye kendiniz toplayacaksanız söylemeliyim ki süreç içinde hesaplamadığınız maliyetler çıkacaktır ve muhtemelen hazırından daha pahalıya malolacaktır. Yine de yapmak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Yani birbirine uyumlu hangi parçalar var set olarak ?

zafer-

Yumurta
Üye
İ
Yani birbirine uyumlu hangi parçalar var set olarak ?
yapacağın modele uygun malzemeler almalısın. Örneğin mikrokontrolcü olarak Arduino kullanacaksan internette 3d printer setleri var. AliExpress veya n11 gibi sitelerde bulabilirsin. Mekanik parçaları da yapacağın modele göre sigma profil veya benzer malzemeler kullanarak yapmalısın. Bana sorarsan öncesinde 3d printer üzerine kurulmuş gruplara katıl daha ayrıntılı bilgiler edin.

fureagle

Nanitik
Üye
İ

yapacağın modele uygun malzemeler almalısın. Örneğin mikrokontrolcü olarak Arduino kullanacaksan internette 3d printer setleri var. AliExpress veya n11 gibi sitelerde bulabilirsin. Mekanik parçaları da yapacağın modele göre sigma profil veya benzer malzemeler kullanarak yapmalısın. Bana sorarsan öncesinde 3d printer üzerine kurulmuş gruplara katıl daha ayrıntılı bilgiler edin.
Heh aynen.Ben birbirine uyumlu malzemeleri alamam diye korkuyorum.

zafer-

Yumurta
Üye
Bunun için internette iyi bir araştırma yapıp DIY 3D printer modellerini inceleyin ve sizr uygun olanın malzemelerini alın. Yine de sorun yaşama ihtimaliniz yüksek bu durumda da 3d destek gruplarında sorununuza çare arayabilirsiniz.

Lyna

Yumurta
Üye
Diy 3d printer kur vb sebeplerle hazır almakla aynı veya daha pahalıya geliyor. Eğer yüksek baskı alanlı özel bir yazıcı ihtiyacınız yoksa hazır modelleri almak çok daha mantıklı. Facebook üzerinde bulunan sayfalarda uygun fiyatlı ürünler bulabilirsiniz.