3D print formikaryum geçtim yumurtlama azaldı neden?

Giray

Yumurta
Üye
İyi günler herkese. 3 4 ay önce bir 3d print formikaryum aldım ve 6 büyük test tüplü sistemden bu sisteme geçtim. Giderek yumurta sayısı azaldı şimdi nerdeyse hiç yumurta yok. Bunun sonucu olarak toplam karınca sayısı da ciddi şekilde azaldı. Eskiden formikaryumun neredeyse %70ini dolduruyorlardı. Anlaşılan bir sorun var koloni ile ilgili. Sizce bunun nedeni formikaryum olabilir mi? Öyleyse eski sistemime döneceğim. Formikaryum alttan nemlendirmeli ve sürekli su olduğuna emin oluyorum. Üstünde hem kırmızı filtre hem de bir kumaşla örtüyorum. Messor kolonisi 1.5 senelik bir koloni. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-09-04 at 08.21.27.jpeg
    WhatsApp Image 2025-09-04 at 08.21.27.jpeg
    45.9 KB · Görüntüleme: 24

cosmos

Pupa
Üye
Formikarum maalesef pişmanlıktır nem sorunu bitmiyor ve çözülmüyor alttan nemlendirme pamuğunda bir gram fazla su olunca nem fazla oluyor bir gram azalınca doğal yollarla nem azalmaya başlıyor ve koloni herşeyi bırakıp sürekli değişen nem dengesine uyum sağlamaya çalışıyor sonra siz doğal olarak tekrar nem su eklemesi yaptığınız da hop nem fırladı sil baştan yeniden maalesef estetik olarak bende çok sevdiğim için formikarum kullandım ve pişman oldum ve sürekli nem eklemekte bi süreden sonra yoruyor

Giray

Yumurta
Üye
Formikarum maalesef pişmanlıktır nem sorunu bitmiyor ve çözülmüyor alttan nemlendirme pamuğunda bir gram fazla su olunca nem fazla oluyor bir gram azalınca doğal yollarla nem azalmaya başlıyor ve koloni herşeyi bırakıp sürekli değişen nem dengesine uyum sağlamaya çalışıyor sonra siz doğal olarak tekrar nem su eklemesi yaptığınız da hop nem fırladı sil baştan yeniden maalesef estetik olarak bende çok sevdiğim için formikarum kullandım ve pişman oldum ve sürekli nem eklemekte bi süreden sonra yoruyor
Çok teşekkür ettim. Bu değişim aklıma gelmemişti. Biraz daha araştırınca bazı karıncaların plastiğe değmemesi için az yumurtladığını duydum ve bende de karıncalar ağızlarında duvarda havada tutuyorlar yumurtaları sanırım bir neden de bu. Bugün eski sistemime geri döneceğim.