3B yazıcı.

hpexti

Pupa
Üye
Hobidaşlar, öncelikle herkese selamlar.
Uzun zamandır 3B yazıcı almak için para biriktiriyorum. Karıncalarım için formikaryum vb. şeyler yapmak amacıyla bir 3B yazıcı almak istiyorum.
Bütçem 14.000 - 15.000 TL arası.

Bana fazla problem çıkarmayacak, ancak fiyatına göre baskı alanı biraz büyük olacak bir 3B yazıcı önerebilir misiniz?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bu fiyatlarda yeni nesil ve baskı alanı büyük makine bulamazsınız. İkinci el olarak Ender 3 v3 Plus bulma ihtimaliniz var, genelde bahsettiğiniz fiyatların biraz yukarısında satıyorlar.

Bütçenizi biraz daha artırarak Creality Hi alabilirsiniz. Normalde çok renkli baskılar için tasarlanmış bir yazıcı ama tek renk baskılar alan modeli de daha uygun fiyata var. Aynı şekilde normalde firmalarının kullandığı standart boy 22×22 cm tabla boyu iken bu model 26×26 cm. Aynı şekilde Bambu Lab a1'de bu segmentte bi yazıcı, çok renkli ve tek renkli olarak iki ayrı modeli var.

Bunların dışında baskı boyu 22×22 cm olsun derseniz Ender 3 v3 se veya Ender 3 v3 ke alabilirsiniz. İkisi arasında küçük farklılıklar var. Youtube'dan inceleme videolarını izlemenizi öneririm bahsettiğim bütün yazıcılar için.

Ek olarak bahsettiğim yazıcılar dışında bir yazıcı alacaksanız size tek bir tavsiyem olabilir; eski tip, manuel, tekerleklerle kalibre edilen yazıcılardan uzak durun. 3d yazıcılarda 2 yıllık tecrübem olmasına rağmen hala eski yazıcımda kalibrasyon yaparken baya uğraştığım oluyor.