Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
30 lt bir akvaryumum var neon tetra beslemeyi düşünüyorum akvaryumun içine kaç balık koyabiliceğimi de bilmiyorum.2-3 tane de çöpçü eklemeyi düşünüyorum.
Biliyorsunuz ki neon tetralar takım halinde beslenen balıklardır. Emin değilim fakat maksimum belki 10 tane bakılabilir. Çöpçüleri de hesaba katarsak 6-7 tane falan almak zorunda kalıyorsunuz. Neon tetralar sürü balığı olduğu için bu sayı bana az kaçıyor. @Utgea veya @Mertali yardımcı olabilirler ekstra olarak
Max. 10 neon 5 corydoras gibi yapılabilir. Coryler de sürü balığıdır haberiniz olsun, iki balıktan da en az 5-6 adet almaya çalışın. Ne kadar çok balık o kadar koku ve bakım zorluğuna yol açar haberiniz olsun.
Normalde ideal olarak balık başına 3-4 litre düşmesi önerilir (Neon Tetralar ve corydoraslar için). Yani bu oranda en fazla 10 balık beslemeniz daha iyi olur. Tabi haftalık düzenli su değişimi + dip çekimi ve iyi bir filtrasyon ile @Mertali hocamın dediği gibi 10 neon 5 cory olabilir. Ama ben sizin yerinizde olsam o hacimde sadece 8-10 tane Neon koyardım.