30 lt akvaryum kaç balık alır

cagan2

Yumurta
Üye
30 lt bir akvaryumum var neon tetra beslemeyi düşünüyorum akvaryumun içine kaç balık koyabiliceğimi de bilmiyorum.2-3 tane de çöpçü eklemeyi düşünüyorum.

BeyDiesT

Nanitik
Üye
15 max olur diye düşünüyorum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Biliyorsunuz ki neon tetralar takım halinde beslenen balıklardır. Emin değilim fakat maksimum belki 10 tane bakılabilir. Çöpçüleri de hesaba katarsak 6-7 tane falan almak zorunda kalıyorsunuz. Neon tetralar sürü balığı olduğu için bu sayı bana az kaçıyor. @Utgea veya @Mertali yardımcı olabilirler ekstra olarak

Mertali

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Max. 10 neon 5 corydoras gibi yapılabilir. Coryler de sürü balığıdır haberiniz olsun, iki balıktan da en az 5-6 adet almaya çalışın. Ne kadar çok balık o kadar koku ve bakım zorluğuna yol açar haberiniz olsun.

Utgea

Minör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Normalde ideal olarak balık başına 3-4 litre düşmesi önerilir (Neon Tetralar ve corydoraslar için). Yani bu oranda en fazla 10 balık beslemeniz daha iyi olur. Tabi haftalık düzenli su değişimi + dip çekimi ve iyi bir filtrasyon ile @Mertali hocamın dediği gibi 10 neon 5 cory olabilir. Ama ben sizin yerinizde olsam o hacimde sadece 8-10 tane Neon koyardım.