30 litre akvaryumda hangi canlı ve kaç tane bakabilirim?

MustafaNml

Yumurta
Üye
30 litrelik akvaryumum var, içinde filtre ve 5 tane bitki var. Ben 4 tane lepistes (1 erkek 3 dişi), 2 tane çöpçü balığı, 1 tane cüce vatoz bakmak istiyorum. Bunlara bakabilir miyim? Bu tür olmaz ise hangi tür ve kaç adet önerirsiniz, önerinizi alabilir miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_20251004_171324_372.jpg
    IMG_20251004_171324_372.jpg
    82.2 KB · Görüntüleme: 7

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Corydoraslar (çöpçüler) sürü balıklarıdır en az 6'lı grup halinde beslemek daha sağlıklı olur ancak akvaryum hacminiz küçük, cüce vatoz ise büyüdükçe 12-15cm e yaklaşan bir tür zamanla akvaryum hacmi yetersiz kalır iki türü de bu nedenlerden ötürü beslemenizi tavsiye etmem. Temizlik ekibi olarak 3-4 tane nerite salyangozu ekleyebilirsiniz.

Lepistesler için uygun ancak lepistesler hızlı çoğalır ilk yavrulamadan sonra bile muhtemelen canlı sayınız 20-30lara yaklaşacaktır ve yavrular boylandıkça hscim son derece yetersiz kalır. Doğan yavruları başka bir akvaryuma ayırmak ya da kısa sürede daha büyük bir akvaryuma geçmek daha faydalı olur.

30lt de ben karides, betta ya da 8'li grup şeklinde küçük tetra türleri dışında canlı beslenmesi her zaman bir noktanadan so ra problem yaratıyor diye düşünüyorum.