30 işçili kolonimde kraliçemin kafası koptu

LazKarinca53

Yumurta
Üye
30 işçili kolonimde kraaliçemin kafasını kopuk bir şekilde gördüm. Kolonide yeni bir çok yumurta ve pupa evresinde olan yumurtalar vardı ve bugün kraliçemin kafası kopmuştu. Bunun neden olduğunu sormak istiyorum ve ne yapabilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
30 işçili kolonimde kraaliçemin kafasını kopuk bir şekilde gördüm. Kolonide yeni bir çok yumurta ve pupa evresinde olan yumurtalar vardı ve bugün kraliçemin kafası kopmuştu. Bunun neden olduğunu sormak istiyorum ve ne yapabilirim?
Öncelikle geçmiş olsun, sıradan bir olay değil. Neden olduğunu hiç bilmiyorum ama bir karıncanın kafası kendi kendine kopmaz yani başka bir varlık onun kafasını koparmıştır muhtemelen. Bunun için maalesef yapabileceğin bir şey yok, kraliçe öldüğü için koloni gelişmeye devam edemez ve işçiler de bir süre sonra ölürler.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Neden olduğu konusunda daha önceden araştırma yaptım fakat net bir cevap bulamadım. Kolonide işçiler kraliçenin kafasını kesiyorlar. Kendi Aphaenogaster kolonimde aynı sorunla daha öncesinde karşılaştım. Dediğim gibi bir çözümü veya bir sebebi var mıdır bilinmiyor. Doğaya aynı türlerin bulunduğu bir yere salabilirsiniz.

LazKarinca53

Yumurta
Üye
Neden olduğu konusunda daha önceden araştırma yaptım fakat net bir cevap bulamadım. Kolonide işçiler kraliçenin kafasını kesiyorlar. Kendi Aphaenogaster kolonimde aynı sorunla daha öncesinde karşılaştım. Dediğim gibi bir çözümü veya bir sebebi var mıdır bilinmiyor. Doğaya aynı türlerin bulunduğu bir yere salabilirsiniz.
Aynı cins başka bir kraliçe bulup koloniye eklesem kraliçeyi kabul ederler mi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ayni cins başka bir kiraliçe bulup koloniye eklesem kiraliçeyi kabul ederlermi
Koloninizin cinsi nedir? Ayrıca aynı tür olduğunu da tespit etmek biraz zor olabilir. Hiç kabul etmeyebilirler, kabulde edebilirler.

LazKarinca53

Yumurta
Üye
Koloninizin cinsi nedir? Ayrıca aynı tür olduğunu da tespit etmek biraz zor olabilir. Hiç kabul etmeyebilirler, kabulde edebilirler.
Kraliçeyi bulduğum yerde büyük bir koloni var ve kraliçeleri ordan aldım. Kraliçeler derken de 2 kolonim var ekstra bir soru olarak da diğer kolonim ile bu kraliçesi ölü olan koloninin cinsleri aynı. İkisininde 30 üzeri işçisi var, bunları birleştirebilir miyim? (lasius cinsi)

Yususuk

Larva
Üye
Kraliçeyi bulduğum yerde büyük bir koloni var ve kraliçeleri ordan aldım. Kraliçeler derken de 2 kolonim var ekstra bir soru olarak da diğer kolonim ile bu kraliçesi ölü olan koloninin cinsleri aynı. İkisininde 30 üzeri işçisi var, bunları birleştirebilir miyim? (lasius cinsi)
Türü türüne aynıysa kabul ediyorlar sanırım. Benimde 2 tane lasiusum var.