2 prensesin türü nedir?

Kaktusexxx

Larva
Üye
Merhabalar bugün Eskişehir'de 2 tane prenses buldum (öyle düşünüyorum). yan yanalardı, sizce türleri nedir ve döllenmiş olma ihtimali var mıdır?
IMG-20240810-WA0000.jpgIMG-20240810-WA0001.jpgIMG-20240810-WA0002.jpg

Çözüm
Konu içerisinde söylenen tüm cinsler alakasız ve yanlış. Küçük olanın cinsi Leptothorax, büyük olan Myrmecina Graminicola. Daha iyi fotoğraflar atın yine de. Forumdaki son mesajım budur.

sNel

Larva
Üye

Kaktusexxx

Larva
Üye
Multi queen deniycem sanırım çünkü yan yana takılıyorlar.

IMG-20240810-WA0003.jpgIMG-20240810-WA0004.jpgIMG-20240810-WA0007.jpgIMG-20240810-WA0006.jpg

Ekli dosyalar

• IMG-20240810-WA0005.jpg
    IMG-20240810-WA0005.jpg
    64.7 KB · Görüntüleme: 7

Kaktusexxx

Larva
Üye
Sizin dediğiniz türe baktım ama o sanki daha
büyük ve daha kötü tırmanıyor gibi çünkü benimkiler çok iyi cama tutunuyor ayrıca bence multiqueen olmazsa niye bu türden ben yanyana 3 tane buldum(biri elimden kaçdı).

Öneriniz için teşekkürler ama bence sizin dediğiniz türden olamaz.

Düzenleme:bakın şuan bile yanyanalar;
IMG-20240810-WA0010.jpg

sNel

Larva
Üye
büyük ve daha kötü tırmanıyor gibi çünkü benimkiler çok iyi cama tutunuyor ayrıca bence multiqueen olmazsa niye bu türden ben yanyana 3 tane buldum(biri elimden kaçdı).

Ekli dosyayı görüntüle 41460
Zaten multi quen olmayan türlerde bile böyle olması normal. Başta herşey normalken işçiler çıktıktan sonra birini öldürüyorlar. Bence arkadaşın tahmini de olabilir ben çok beşgene benzetmediğim için crema demedim ama olabilir abdomen sivri galiba zaten.

Zaten multi quen olmayan türlerde bile böyle olması normal. Başta herşey normalken işçiler çıktıktan sonra birini öldürüyorlar. Bence arkadaşın tahmini de olabilir ben çok beşgene benzetmediğim için crema demedim ama olabilir abdomen sivri galiba zaten.
Ama pek sanmıyorum.

Kaktusexxx

Larva
Üye
2 türde inceledim, sanki abdomen yapısı pheidole'ye daha çok benziyor çünkü pek sivri değil ve abdomen daha çok tepeden bağlı gibi.

Kaktusexxx

Larva
Üye
Pheidole-pallidula.jpg
Şunu kasdediyorum bu yapıdan var onda sanki. Ve sivri değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 41460
Sanki şöyle sanki böyle diye başka fotoğraflardan kıyaslayarak cins tahmini yapamazsın, hepsinin belli özellikleri var ve bu şekilde cins tahmini yapılıyor.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Konu içerisinde söylenen tüm cinsler alakasız ve yanlış. Küçük olanın cinsi Leptothorax, büyük olan Myrmecina Graminicola. Daha iyi fotoğraflar atın yine de. Forumdaki son mesajım budur.

Çözüm

Kaktusexxx

Larva
Üye
Emin misiniz çünkü ikiside tamamen aynıda

Düzenleme:Myrmecina Graminicola ya daha çok benziyor gibiler hem renk hemde şekil olarak.

sNel

Larva
Üye
Emin misiniz çünkü ikiside tamamen aynıda

Düzenleme:Myrmecina Graminicola ya daha çok benziyor gibiler hem renk hemde şekil olarak.
Daha iyi bir fotoğraf atabilirsen daha iyi yardımcı olurlar. Biraz daha ışıklı şekilde 2-4x zoom ile deneyebilirsin. Bunlar benim pek aşina olduğum cinsler değil. Başka yanıt yazılmasa az daha yanlış yönlendiriyordum sizi😅

Kaktusexxx

Larva
Üye
Daha iyi bir fotoğraf atabilirsen daha iyi yardımcı olurlar. Biraz daha ışıklı şekilde 2-4x zoom ile deneyebilirsin. Bunlar benim pek aşina olduğum cinsler değil. Başka yanıt yazılmasa az daha yanlış yönlendiriyordum sizi😅
Sıkıntı yok 😁
Fotoğraf tekrar çekmeyi deniyim