Hocam bu fotoğraflara bakarak bir şey söylemek zor daha net fotoğraf atarsanız yardımcı olabiliriz.Merhabalar bugün Eskişehir'de 2 tane prenses buldum (öyle düşünüyorum). yan yanalardı, sizce türleri nedir ve döllenmiş olma ihtimali var mıdır?
Ekli dosyayı görüntüle 41452Ekli dosyayı görüntüle 41453Ekli dosyayı görüntüle 41454
Pheidole olabilir. Kafa yapısını benzettim biraz ama emin değilim.
Bir tanesi crematogaster lorteti, diğerinin daha iyi bir fotoğrafını atarsan anlaşılabilir.
Bence ikiside aynı tür çünkü yanyanalardı ve tıpa tıp aynılarBir tanesi crematogaster lorteti, diğerinin daha iyi bir fotoğrafını atarsan anlaşılabilir.
Garantilemek için onun da fotoğrafını atabilir misin?Bence ikiside aynı tür çünkü yanyanalardı ve tıpa tıp aynılar
Zaten multi quen olmayan türlerde bile böyle olması normal. Başta herşey normalken işçiler çıktıktan sonra birini öldürüyorlar. Bence arkadaşın tahmini de olabilir ben çok beşgene benzetmediğim için crema demedim ama olabilir abdomen sivri galiba zaten.Sizin dediğiniz türe baktım ama o sanki daha
büyük ve daha kötü tırmanıyor gibi çünkü benimkiler çok iyi cama tutunuyor ayrıca bence multiqueen olmazsa niye bu türden ben yanyana 3 tane buldum(biri elimden kaçdı).
Öneriniz için teşekkürler ama bence sizin dediğiniz türden olamaz.
Düzenleme:bakın şuan bile yanyanalar;
Ekli dosyayı görüntüle 41460
Ama pek sanmıyorum.Zaten multi quen olmayan türlerde bile böyle olması normal. Başta herşey normalken işçiler çıktıktan sonra birini öldürüyorlar. Bence arkadaşın tahmini de olabilir ben çok beşgene benzetmediğim için crema demedim ama olabilir abdomen sivri galiba zaten.
Sanki şöyle sanki böyle diye başka fotoğraflardan kıyaslayarak cins tahmini yapamazsın, hepsinin belli özellikleri var ve bu şekilde cins tahmini yapılıyor.Sizin dediğiniz türe baktım ama o sanki daha
büyük ve daha kötü tırmanıyor gibi çünkü benimkiler çok iyi cama tutunuyor ayrıca bence multiqueen olmazsa niye bu türden ben yanyana 3 tane buldum(biri elimden kaçdı).
Öneriniz için teşekkürler ama bence sizin dediğiniz türden olamaz.
Düzenleme:bakın şuan bile yanyanalar;
Ekli dosyayı görüntüle 41460
Emin misiniz çünkü ikiside tamamen aynıdaKonu içerisinde söylenen tüm cinsler alakasız ve yanlış. Küçük olanın cinsi Leptothorax, büyük olan Myrmecina Graminicola. Daha iyi fotoğraflar atın yine de. Forumdaki son mesajım budur.
Daha iyi bir fotoğraf atabilirsen daha iyi yardımcı olurlar. Biraz daha ışıklı şekilde 2-4x zoom ile deneyebilirsin. Bunlar benim pek aşina olduğum cinsler değil. Başka yanıt yazılmasa az daha yanlış yönlendiriyordum sizi😅Emin misiniz çünkü ikiside tamamen aynıda
Düzenleme:Myrmecina Graminicola ya daha çok benziyor gibiler hem renk hemde şekil olarak.
Sıkıntı yok 😁Daha iyi bir fotoğraf atabilirsen daha iyi yardımcı olurlar. Biraz daha ışıklı şekilde 2-4x zoom ile deneyebilirsin. Bunlar benim pek aşina olduğum cinsler değil. Başka yanıt yazılmasa az daha yanlış yönlendiriyordum sizi😅
İsterseniz şimdi denemeyin tür tahmini yapalım derken boşuna strese sokmayalım.Sıkıntı yok 😁
Fotoğraf tekrar çekmeyi deniyim