8.30- 9.30 arası buldum
Yer Kıbrıs
Yer Kıbrıs
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayır ışığa gelmişlerdi ortalıkta hiç yuva görmedimKraliçeleri yuva ağzına yakın bir yerde bulmadınız değilmi? Kanatları açılmamış, kanatlarını dökmemiş kraliçeler genelde döllenmemiş oluyor yuva ağzına yakın bir yerden bulduysanız geri bırakmanızı tavsiye ederim.
kanatlı kraliçelerin döllenmemiş olmadığından o kadar emin olmayın bulduğum 7 tane crematogaster lorteti kraliçesinden 6sı 2 gün içerisinde kanat döküp yumurtladı.1 taneside kanatlı yumurtladıKraliçeleri yuva ağzına yakın bir yerde bulmadınız değilmi? Kanatları açılmamış, kanatlarını dökmemiş kraliçeler genelde döllenmemiş oluyor yuva ağzına yakın bir yerden bulduysanız geri bırakmanızı tavsiye ederim.
Kıbrıs-değirmenlikBoyutu nedir ve hangi ilde bulundu?
Tam ölçemedim ama 5-7 mm civarı bişey.Boyutu nedir ve hangi ilde bulundu?
Nasıl kesinleştirdiğinizi anlatırsanız mesajınızı çözüm olarak işaretleyeceğim.Kesin Sonuç: Nylanderia jaegerskioeldi, güzel tür iyi hobiler![]()
bende tapinoma var anten kısmının bir bölümü eğikTapinoma veya lasius olduğunu düşünüyorum
1 tanesi kanadını bıraktı8.30- 9.30 arası buldum
Yer Kıbrıs
5-7mm olduğundan eminmisiniz? Emin olmamakla birlikte yeni attığınız fotoğraflardan lasius emerginatus olabileceğini düşündüm.Tam ölçemedim ama 5-7 mm civarı bişey.
6 mm az önce ölçtüm(test tüpü yuvarlak olduğundan bende hata payı olabilir5-7mm olduğundan eminmisiniz? Emin olmamakla birlikte yeni attığınız fotoğraflardan lasius emerginatus olabileceğini düşündüm.