2 devlet tek millet

Ayberkfb

Minör
Üye
Zamanında 2 Messor kolonisini aynı outworld’e bağlarsak multi olur mu diye bir sohbete girmiştik. Şimdi ise eski Cataglyphis yaşam alanını temizleyip 9 ve 11 numaralı Messor kolonilerimi yerleştirdim. Amacım ilerleyen zamanlarda feromonlar karışıp birbirlerine alışırlar mı, ya da aralarında bir savaş çıkar mı, çıkarsa da bunun ne gibi etkileri olduğunu gözlemlemek. Bunu daha küçük bir alanda Messor x Tetramorium arasında denemeyi düşünüyorum çünkü zamanında outworld’den kaçan 3-4 Tetramorium işçisinin Messor yaşam alanına girip etkileşime geçtiğini, hatta tüpte gezindiklerini görmüştüm. İlerleyen zamanlarda bu deneyi de hayata geçireceğim.

Sizin de bu gibi gözlem ya da deneyleriniz oldu mu? Olduysa ne gözlemlediğinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ayberkfb

Minör
Üye
IMG_20251001_225826.jpg

IMG_20251001_225819.jpgIMG_20251001_224930.jpgIMG_20251001_225800.jpg
Sol alttaki 9 numara
Sağ üstteki ise 11

@Cihan__ hocam bu konu hakkında sizinle konuşmuştuk tahmininiz yada deneme yapabilirim demiştiniz. yaptıysanız gözlemlerinizi duymak isteriz

Shadowv

Yumurta
Üye
iyi akşamlar yaklaşık 2 3 hafta önce 15-20 işçili messor sp kolonimin kraliçesi öldü 1-2 gün bekledikten sonra yumurtaları ve işçiler yaşamına devam ettiği için 40-50 işçili ikinci messor sp kolonimin outworldünde alıştırma yapmaya çalıştım fakat olmadı kavga çıktı ve kraliçesi ölen koloni yok oluşa sürüklendi. Fakat sizin 2 kraliçenizde hayatta, denenebilir belki iki koloniden işçiler alınıp feromonun karışması sağlanabilir.

Ayberkfb

Minör
Üye
iyi akşamlar yaklaşık 2 3 hafta önce 15-20 işçili messor sp kolonimin kraliçesi öldü 1-2 gün bekledikten sonra yumurtaları ve işçiler yaşamına devam ettiği için 40-50 işçili ikinci messor sp kolonimin outworldünde alıştırma yapmaya çalıştım fakat olmadı kavga çıktı ve kraliçesi ölen koloni yok oluşa sürüklendi. Fakat sizin 2 kraliçenizde hayatta, denenebilir belki iki koloniden işçiler alınıp feromonun karışması sağlanabilir.
kavga eden işçi gördükçe de ayırıyorum. Başarılı olursam benim için de değişik bir deneyim olacak.

Ayberkfb

Minör
Üye
GÜNCELLLEME
Yaşam alanında 3 4 tane ölü 2 3 tane kesin ölecek sakat işçiler var tahminlerime göre 9 numara kayıp veriyor çünkü 11 numaralı koloni bu koloniye göre 1 nebze daha gelişmiş 3 4 tane majoru var ama şuan hiç bir kolonide kraliçede hasar yok

*REKLAM DEĞİLDİR*
güncelleme videosu

Son düzenleme:

Ayberkfb

Minör
Üye
Dışarı çıkmadan önce kolonileri bi kontrol edeyim dedim 11 numaradan çıkan 3 işçi 9 numaranın tüpüne sızma girişiminde bulundu . 9 numara nın tüpünü p
Kapattı gelince tekrar açacak ama başarı oranı düşük olacak gibi