2.5 yıldır üremeyen koloni

ilkeee

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bir koloni alacağım, arkadaşımda var. 2.5 yıldır nem oranı uygun olmasına ve canlı yem tohum verilmesine rağmen koloni üremiyor, yumurtalar ölüyor. Sizce almalı mıyım? Onun için formikaryum hazırladım sizce koloni ölür mü? Çok bir bilgim yok açıkçası.

Yususuk

Larva
Üye
Belki kraliçe döllenmemiş olabilir. Ya da kraliçeyi her hafta strese sokup yumurtaları yemesine sebep oluyor olabilirsiniz. Almayın.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Belki kraliçe döllenmemiş olabilir. Ya da kraliçeyi her hafta strese sokup yumurtaları yemesine sebep oluyor olabilirsiniz. Almayın.
İki yıl boyunca strese maruz kaldığı için sürekli yumurtalarını yiyor olsa kraliçe de ölürdü diye tahmin ediyorum. Eğer para verecekseniz önermem, arkadaşınız sıkıldığı için ücretsiz alacaksanız bir zararı olmaz ama formikaryumu harcamayın bence ne olacağı belli olmayan bir kraliçe için. Küçük bir alan daha iyi zaten.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar bir koloni alacağım, arkadaşımda var. 2.5 yıldır nem oranı uygun olmasına ve canlı yem tohum verilmesine rağmen koloni üremiyor, yumurtalar ölüyor. Sizce almalı mıyım? Onun için formikaryum hazırladım sizce koloni ölür mü? Çok bir bilgim yok açıkçası.
Arkadaşınız koloniyi kış uykusuna yatırmış mı?