10x8 hortum yeter mi?

Thetiss

Yumurta
Üye
Elimde 10x8 mm hortum var, Messor kraliçesini bu hortum yardımıyla transfer edebilir miyim? Rahatça geçiş sağlayabilir mi? Küçük gelmesinden korkuyorum. Hortumla ilk transferim olacak.

Koraykbl

Nanitik
Üye
messor kraliçelerinin boyutları genelde 9-10 mm oluyor buna oranla vicudu o hortumdan büyük ihtimalle geçer. fotoğraf olursa daha nette cevaplanabilir.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Elimde 10x8 mm hortum var, Messor kraliçesini bu hortum yardımıyla transfer edebilir miyim? Rahatça geçiş sağlayabilir mi? Küçük gelmesinden korkuyorum. Hortumla ilk transferim olacak.
16x16 tüpe uygun hortum boyutu 12x10, olur mu bilmiyorum ama deneyebilirsin. Kraliçe hortuma sığar. Olursa beni haberdar edersen sevinirim.

Thetiss

Yumurta
Üye
16x16 tüpe uygun hortum boyutu 12x10, olur mu bilmiyorum ama deneyebilirsin. Kraliçe hortuma sığar. Olursa beni haberdar edersen sevinirim.
Sanırım hortumu kısa tutup ısıtıp genişleticem 3 gün içinde denemiş olurum evde değilim henüz , bilgilendiririm deneyince

exe

Yumurta
Üye
Bahsİ geçen 10x8 hortum şu şekilde gözüküyor:
10x8-jpg.43027
10x8

exe

Yumurta
Üye
<=6mm genişlik 13mm uzunluk ölçülerine sahip bir kraliçenin bu boru içerisinden düz gittiği takdirde rahatlıkla geçebileceğini düşünüyorum.
Fakat kraliçenin potansiyel olarak hortum içerisinde geriye dönmek isteyeceğini de düşünecek olursak, karıncaların manevra kabiliyeti hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığım için kesin bir şey söyleyemem.