1. Nesile Outworld Takmak

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
4 tane Cremagoster kolonim var.
2-10 tane 1. Nesil işçileri var, pupadan çıkalı 1 hafta olmadı.

Bu 4 koloniyi boostluyorum. Her gün un kurdu ve şekerli su veriyorum; yiyorlar, şekerli suyu bitiriyorlar. Un kurdunun sadece kabuğu kalıyor ama her gün pamuğu çıkarıp coverı açıp şekerli su ve un kurdu verince stress yapıyorlar.

1. Nesil işçiler keşif yapmıyor, biliyorum ama 5×5×5 pleksi bir outworld taksam outworlden yemeği alırlar mı? Ya da outworld takılı iken direk tüpün ağzına koysam yerler mi?

Pleksi 5×5×5 kutuya nasıl tüpü takabilirim? Test tüpü tıpam yok ve test tüplerinin ucu kırık. Pleksiye delik açıp direk tüpü oraya soksam olur mu? Ya da şeffaf bir hortum kullanarak. Delik fazla büyük gelirse karıncalar kaçabilirler mi?
Bunu çözüm olarak test tüpünü direk deliğin içine sokup etrafını sıcak silikon ile silikonlasam olur mu?

Havalandırma için kapağa sıcak silikon ile sinek teli silikonlaycağım ama yinede garantiye almak için zeytinyağı pudra bariyeri kullanacağım. Pudranın karıncalara zarar verdiğini okudum doğur mu? Alkol pudra bariyerinin daha etkili olduğunu okumuştum doğru mu? Karıncalara bir zararı olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Tüpü outworlde bağladıktan sonra yemi tüpün ucuna bırakabilirsiniz, yerler.

Dediğiniz gibi tüpü outworlde doğrudan takıp sıcak silikonla çevreleyebilirsiniz ya da hortum ile bağlarsanız çevresinde boşluk kalırsa pamuk sarabilirsiniz. Elinizde eğer tüpün tamamen sığabileceği boyda kutu varsa tüpü içerisine yerleştirebilirsiniz. Böylece delikler vs. uğraşmazsınız, daha kolay olur.

Pudranın karıncalara zarar verdiğini görmedim daha önce. Zeytinyağı yerine alkol daha iyi olur, zararı olmaz.