1 hafta oldu transfer gerçekleşmiyor!!

Eyupcan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba,
1 hafta 10 gündür fotoğraftaki şekilde sağ taraftaki yeni tüpe geçmiyorlar. Yeni tüpe kırmızı kaplamayı kapatıyorum, eski tüpü ışık altında tutuyorum, yok olmuyor. yemeklerini yiyip pisliği yeni tüpe bırakıyorlar. ışığa da alıştılar herhalde, çok rahat takılıyorlar. Yeni tüpteki su eski tüpü de nemlendirmeye başladı. 13 adet işçi var şu anda.

Ekli dosyalar

• IMG_2584.jpeg
    IMG_2584.jpeg
    31 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:

Karınca1300

Yumurta
Üye
Cinsi Camponotus gibi gözüküyor öyle mi? Eğer öyleyse bende bu sorunu 1 kolonimde yaşadım, çözüm olarak net bişe söyleyemeyeceğim ama bi süre ışık olsa bile rahatladıklarını gördüm, ne kadar doğru bilmem ama 1 gün açık tutup , 1 gün kapalı , hafif sallamalar gibi şeyler yaptım yani çok açık tutunca uzu süre olmadı ama bu yaptığım çok mu zararlı bilmiyorum bide yeni tüpü daha geçmemişlerken sıfırla hafif küf olmuş gibi ve su azalmış. İyi hobiler

omereymenc

Media
Üye
Arkadaşlar merhaba,
1 hafta 10 gündür fotoğraftaki şekilde sağ taraftaki yeni tüpe geçmiyorlar. Yeni tüpe kırmızı kaplamayı kapatıyorum, eski tüpü ışık altında tutuyorum, yok olmuyor. yemeklerini yiyip pisliği yeni tüpe bırakıyorlar. ışığa da alıştılar herhalde, çok rahat takılıyorlar. Yeni tüpteki su eski tüpü de nemlendirmeye başladı. 13 adet işçi var şu anda.
Pamukta nem olduğundan geçmezler, pamuktaki nem çok azaldığında veya bittiğinde geçiş yaparlar. Işığın pek bir etkisi olmuyor diye biliyorum, titreşim uygulayabilirsiniz.