1 ay önce mantis buldum ve yumurtladı yumurta dölsüz olabilir mi?

hpexti

Yumurta
Üye
Yaklaşık 2 ay önce okulun bahçesinde şehir alanında mantis buldum, bulduğum mantis 1. ayda yumurtladı ama çiftleştirmedim, bu yumurta dölsüz olabilir mi? Diğer sorumda bu mantis ikinci kere bu gün yumurtladı yumurtlaması mümkün mü?(Ama bu yumurta diğerine nazaran daha ufak.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ardaktc

Yumurta
Üye
Genelde mantisler tek seferde 100 ila 200 yumurta arasında yumurtlarlar. Dişi bir koza oluşturup yumurtaları onun içine doldurur.
Tahminimce, sen dışarıdan dişi mantisi almadan önce çiftleşmiş ve erkek mantisi yemiştir. Mantislerde "Amphigonie" üreme yani döllenmiş yumurta ile üreme görülür. Böceklerde yumurtanın döllenmemiş olması diye bir sorun görmedim.

Ek: Döl olmadan yumurtlama yapamazlar.

Ardaktc

Yumurta
Üye
Partenogenez var mı bir bilgim yok lütfen dediklerimin içinde bir belirsizliğin de olduğunu varsayın.

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Yaklaşık 2 ay önce okulun bahçesinde şeğir alnında mantis buldum, bulduğum mantis 1inci ayda yumurtladı ama çiftleştirmedim, bu yumrta dölsüz olabilirmi .Diğer sorumda bu mantis ikinci kere bu gün yumurtladı yumurtlamsı mümkünmü.(Ama bu yumurta dğeine nazaran daha ufak.)
Boş ootheca üretebiliyor mantisler. Üretmeyi düşünmüyorsanız ucundan kesip açın içi boşsa atın gitsin.