0 TL İle Test Tüpü Standı

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Yeni başlayan arkadaşlar internetten ekipman almaya çok hevesli ancak bu hobide para ile almanız gereken tek şey test tüpü. Sizlere fikir olması amacıyla eski bir ayakkabı kutusundan yaptığım test tüpü standını paylaşıyorum.WhatsApp Image 2022-05-19 at 19.53.29 (1).jpeg
Delikleri açmak için 5 kuruş kullandım (çapı 17mm). Cetvel ile ölçüp eşit hizada delikleri açtım. Deliklerin üstüne karıncaların cinsini ve bulunma tarihlerini yazdım.
WhatsApp Image 2022-05-19 at 19.53.29.jpeg
İç kısma yüksekliği arttırması için kitaplar koydum. Suyun pamuğa daha iyi gitmesi için çok az bir açı verdim.
Şuanlık 3 adet Nitens kolonimi buraya koydum. Tahminimce 20-30 koloniye kadar alır. Kendi tasarladığım şeyleri kullanmak bana ayrı bir zevk veriyor. Sizlere de tavsiye ederim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam nitenslere nasıl bakıyorsunuz acaba? Kışın aktif olan bir tür diye biliyorum. Nitens hakkında pek fazla bilgim yok.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Demeyi unutmuşum gayet güzel olmuş ellerinize sağlık.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Kitap yerine başka bir şey koymanızı tavsiye ederim. Belki bir gün istemeden kitap okuyasınız gelir :D emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim. Aslında kartondan bir parça yapacaktım ama üşendim biraz :ROFLMAO:.Okumadığım kitaplardan attım birkaç tane.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Demeyi unutmuşum gayet güzel olmuş ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim.

Hocam nitenslere nasıl bakıyorsunuz acaba? Kışın aktif olan bir tür diye biliyorum. Nitens hakkında pek fazla bilgim yok.
Nitensleri oda sıcaklığında tutuyorum. Youtube'da macar bir arkadaşın deneyini izlemiştim. Yaklaşık 250 kraliçe ile nitenslerin hangi sıcaklık aralığında daha iyi geliştiğini gözlemliyordu. 18-19 derecede en iyi verimi almıştı ancak benimkilerin gelişimi çok güzel gittiğinden ani bir sıcaklık değişimi ile strese sokmak istemiyorum.
Bahsettiğim video:

Son düzenleme:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yaz ayında soğutucu sistem yapmayı düşünüyor musunuz peki?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Fikirlerimin işe yarıyor oluşu güzel. Hoş olmuş, elinize sağlık.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Yeni başlayan arkadaşlar internetten ekipman almaya çok hevesli ancak bu hobide para ile almanız gereken tek şey test tüpü. Sizlere fikir olması amacıyla eski bir ayakkabı kutusundan yaptığım test tüpü standını paylaşıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 6334
Delikleri açmak için 5 kuruş kullandım (çapı 17mm). Cetvel ile ölçüp eşit hizada delikleri açtım. Deliklerin üstüne karıncaların cinsini ve bulunma tarihlerini yazdım.
Ekli dosyayı görüntüle 6339
İç kısma yüksekliği arttırması için kitaplar koydum. Suyun pamuğa daha iyi gitmesi için çok az bir açı verdim.
Şuanlık 3 adet Nitens kolonimi buraya koydum. Tahminimce 20-30 koloniye kadar alır. Kendi tasarladığım şeyleri kullanmak bana ayrı bir zevk veriyor. Sizlere de tavsiye ederim.
Kutuda Jordan haaa 😏

hamza54

Yumurta
Üye
Yazları Muğla'da oluyorum ve sıcaklıklar zaman zaman 50 derecelere kadar çıkabiliyor. Muhtemelen fanlı bir soğutma sistemi kullanırım.

Teşekkür ederim.
50 dereceye çıkmıyordur ya. Şu ana kadar türkiyedeki kaydedilmiş en yüksek sıcaklık 49 derece, 50 nasıl olsun

AhmethanxD

Yumurta
Üye
Test tüplerini nerden alıyorsunuz nette gereksiz pahalı görüyorum ben az kaldı okuldaki lab hocamdan isteyecem satsın diye

Son düzenleme:

Mamush_

Yumurta
Üye
Yeni başlayan arkadaşlar internetten ekipman almaya çok hevesli ancak bu hobide para ile almanız gereken tek şey test tüpü. Sizlere fikir olması amacıyla eski bir ayakkabı kutusundan yaptığım test tüpü standını paylaşıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 6334
Ekli dosyayı görüntüle 6339
Hocam selamlar konu dışı ama kitapların kapakları çok hoş duruyor isimleri nedir acaba